mężatka-konkubent
mężatka-konkubent
Mężatka składa wniosek o becikowe. Ojcem dziecka jest konkubent, natomiast w akcie urodzenia wpisany mąż. W oświadczeniu napisała że ojcem dziecka jest konkubent, bo rozwód z mężem był w Niemczech i nie jest on zalegalizowany w Polsce.
Czy od razu dać odmowę czy wezwać do dostarczenia dowodu tożsamości?
Czy od razu dać odmowę czy wezwać do dostarczenia dowodu tożsamości?
Re: mężatka-konkubent
czyli wezwać ja do dostarczenia dowodu tożsamości męża, który de facto nie jest ojcem dziecka?
nie, masz jej oświadczenie że ojciec dziecko (ten z odpisu aktu urodzenia) nie jest ojcem i albo po prostu przyznajesz ten becik, albo możesz zawiesić postępowanie do czasu ustalenia ojcostwa przez \"biologicznego\" ojca. jak dla mnie wystarczy jej oświadczenie.
-
- Starszy referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
a ja nie biorę dowodów osobistych od obojga rodziców no bo po co. u mnie do wniosku o becik wnioskodawca musi przedłożyć zaświadczenie z gminy gdzie ma stały meldunek jeżeli nie są z mojej gminy. jeżeli nie ma zaświadczenia to sama występuje do obcej gminy o nie
wnioskodawca we wniosku o becik wpisuje dane drugiego rodzica i wystarcza
wnioskodawca we wniosku o becik wpisuje dane drugiego rodzica i wystarcza
Witam.
Jestem w konkubinacie z partnerką która jest mężatką, od 4 lat jest w separacji niefaktycznej. Z naszego związku jest dwoje dzieci, starsza córka ur. w 02.2011r. ma nazwisko moje (zmienione po zaprzeczeniu ojcostwa męża partnerki). Młodsza córka ur.02.2013r.jeszcze nie ma zmienionego nazwiska. Staramy się teraz o becikowe i dodatki związane z dziećmi, ale cały czas jesteśmy odsyłani,bo papiery jakie składamy są niewystarczające,ponieważ potrzebne są dochody męża partnerki z którym jest w separacji niesądownej od 4 lat i z tego powodu wstrzymano równierz zasiłek rodzinny na starszą córkę który był pobierany od ponad 2 lat. Czy jest to możliwe że partnerka która nie żyje z mężem musi podawać jego dochody skoro z nim nie mieszka i nie utrzymuje żadnych kontaktów.
oczywiście ,że musi podać dochody męża, uważam, że przez 4 lata to juz mogła orzec sądownie separację i nie było by problemu.
Ale separacja też nic nie da, twierdzą że musi być rozwód i to prawomocny, a wiadomo ile sie na niego czeka.
To niech Pan złoży wniosek chyba, ze też jest Pan zonaty. Stan cywilny wnioskodawcy bierze się pod uwage.
Oprócz mężatka-konkubent - Świadczenia rodzinne przeczytaj również:
becikowe
nienależny zr
druk zaświadczenia
kto mi to wyjaśni - czy rzeczywiście nienależni pobrane
BECIK a DZIECKO URODZONE ZA GRANICĄ !
pozostawał od 10 tygodnia ciąży ...czy
dziecko zmarło
jak liczycie, pomóżcie
Byl opeikun prawny a matka juz pelnoletnia becikowe
becik
błąd organu