Witam! Moi drodzy proszę o pomoc w wyjaśnieniu sytuacji. Otóż przyjęłam wniosek na zasiłek rodzinny i przy przyjęciu wniosku nie zerknęłam na stan cywilny. A stan cywilny tej Pani - zamężna tylko dziecka z mężem nie ma lecz z konkubentem z którym obecnie jest w " związku" a z mężem nie utrzymuje kontaktu. I teraz nie wiem jak rozstrzygnąć dobrze tą sprawę... Czy żądać dochodów męża i dodać go do składu tej dziwnej "rodziny" z tym, że Pani nie utrzymuje żadnego kontaktu z mężem. Pani nazwisko ma męża, dziecko natomiast ma nazwisko obecnego partnera. Myślałam jeszcze ażeby to konkubent złożył wniosek i dołączył dochody tej Pani. nie wiem pomóżcie doświadczeni pracownicy. Będę wdzięczna za pomoc.
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta „Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
a jakby w takiej sytuacji na jedno wspolne dziecko z żoną mąż brał zasiłek rodzinny,a te dziecko w sumie teraz chyba z tą "żoną" jest to jak taką sprawę rozwiazać
Oj bardzo dziękuję za odpowiedzi ! Jesteście niezastąpieni ! Zadzwonię do tej Pani i poproszę o zmianę wnioskodawcy, bo wszystko inne dokumenty mam. Naprawdę bardzo jestem wdzięczna za zainteresowanie. Pozdrawiam ! Spokojnego dnia życzę wszystkim!
dziwna sprawa, jeśli jest zamężna to ten konkubent mógłby być wpisany w akcie urodzenia dziecka jako ojciec ale z adnotacją na drugiej stronie aktu urodzenia.