Mężatka w konkubinacie - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 2    [ Posty: 17 ]

Napisano: 14 lip 2014, 21:53

Witam! Moi drodzy proszę o pomoc w wyjaśnieniu sytuacji. Otóż przyjęłam wniosek na zasiłek rodzinny i przy przyjęciu wniosku nie zerknęłam na stan cywilny. A stan cywilny tej Pani - zamężna tylko dziecka z mężem nie ma lecz z konkubentem z którym obecnie jest w " związku" a z mężem nie utrzymuje kontaktu. I teraz nie wiem jak rozstrzygnąć dobrze tą sprawę... Czy żądać dochodów męża i dodać go do składu tej dziwnej "rodziny" z tym, że Pani nie utrzymuje żadnego kontaktu z mężem. Pani nazwisko ma męża, dziecko natomiast ma nazwisko obecnego partnera. Myślałam jeszcze ażeby to konkubent złożył wniosek i dołączył dochody tej Pani. nie wiem pomóżcie doświadczeni pracownicy. Będę wdzięczna za pomoc.
Nowa 2014

Napisano: 14 lip 2014, 21:58

Przepraszam za ten tytuł Mężatka...oczywiście zamężna.Już akumulatory mam słabe o tej porze. ;)
Nowa 2014

Napisano: 15 lip 2014, 7:40

musi dostarczyć dochody męża i wpisać go do składu rodziny. Pewnie łatwiej będzie jak konkubent złoży wniosek na siebie i dopisze ją do składu rodziny
nela
Referent
Od: 15 kwie 2008, 10:57
Zajmuję się:

Napisano: 15 lip 2014, 7:47

jak nela
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 15 lip 2014, 8:00

a jakby w takiej sytuacji na jedno wspolne dziecko z żoną mąż brał zasiłek rodzinny,a te dziecko w sumie teraz chyba z tą "żoną" jest to jak taką sprawę rozwiazać
manilla

Napisano: 15 lip 2014, 8:05

Oj bardzo dziękuję za odpowiedzi ! Jesteście niezastąpieni ! Zadzwonię do tej Pani i poproszę o zmianę wnioskodawcy, bo wszystko inne dokumenty mam. Naprawdę bardzo jestem wdzięczna za zainteresowanie. Pozdrawiam ! Spokojnego dnia życzę wszystkim! :)
Nowa 2014

Napisano: 15 lip 2014, 13:32

Skoro mężatka, to przecież dziecko jest zapisane na męża i wtedy dochody męża. Chyba, że zdążyli zrobić zaprzeczenie i uznanie ojcostwa...
AG 2014

Napisano: 15 lip 2014, 14:48

AG 2014 dziecko ma nazwisko konkubenta i w akcie ma jego dane. Nie pytałam w sumie jak tą sprawę rozwiązali.
Nowa 2014

Napisano: 15 lip 2014, 14:57

dziwna sprawa, jeśli jest zamężna to ten konkubent mógłby być wpisany w akcie urodzenia dziecka jako ojciec ale z adnotacją na drugiej stronie aktu urodzenia.
:)..

Napisano: 15 lip 2014, 15:43

konkubinat to związek dwojga ludzi stanu wolnego

mężatka nie może być w konkubinacie.... ona zdradza męża ( ma k.o.c.h.a.n.k.a)
o0o

Strona 1 z 2    [ Posty: 17 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x