mgr
Re: mgr
Jestem mgr, ale nie mam i nikt u nas nie ma tego na pieczątce i szczerze mówiąc nie widzę takiej potrzeby - nie dlatego, że prawie każdy ma, że obciachowe itp, tylko dlatego, że nie rozumiem, jakie to ma znaczenie w praktyce? Czy czynność podejmowana przez pracownika socjalnego po licencjacie jest w jakiś sposób mniej ważna, niż pracownika socjalnego choćby i z doktoratem? Czy klient ma mieć pole do wysnuwania wniosków, że jeden pracownik jest lepszy czy mądrzejszy od drugiego, bo ma mgr? Chwalić kwalifikacjami to bym się mógł, gdybyśmy mieli wolny rynek i gdybym konkurował z innymi pracownikami w swoim mieście o klientów, ale (póki co) wszyscy pracujemy w jednym organie administracyjnym i mamy takie same zadania, więc co miałoby dać takie eksponowanie tytułu?
Re: mgr
U nas wszyscy mamy swoje tytuły na pieczątkach, a studiujący zaocznie po uzyskaniu tyt. mgr natychmiast składają wniosek o zmianę pieczątki. Dla mnie jest to śmieszne ale nie ja o tym decyduje więc jest tak jak jest.
Myślę, że jest to niepotrzebne bo pracownik z tytułem czy bez tytułu pracuje inaczej? Ale tutaj chodzi pewnie o coś innego co świadczy o nas, o naszej powiedziałabym małostkowości. Uważam, że tytuły są mniej ważne, ważne co sobą reprezentuje człowiek.
Myślę, że jest to niepotrzebne bo pracownik z tytułem czy bez tytułu pracuje inaczej? Ale tutaj chodzi pewnie o coś innego co świadczy o nas, o naszej powiedziałabym małostkowości. Uważam, że tytuły są mniej ważne, ważne co sobą reprezentuje człowiek.
Oprócz mgr - Pomoc społeczna (forum ogólne) przeczytaj również:
specjalizacja w Bielsku - Białej
jak rozliczyć usługi opiekuńcze w POMOST
czy ktoś z was jest aspirantem pracy socjlanej i wykonuje wywiady bez dod.??
Paczki świąteczne...
potwierdzanie za zgodność z oryginałem
co zaproponujecie??
stały a areszt
Inicjatywa: Basic Income
dwukierunkowa wymiana
Ryczałt
WAŻNE - REWOLUCJA W POMOCY SPOŁECZNEJ PO CICHU
SOLIDARNOŚĆ MOPS WROCŁAW
kombatanci
SUO w przedszkolu
Projekt - nowe kompetencje pracownika socjalnego