MGR na pieczątce - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]

Napisano: 01 gru 2016, 18:29

W miesiącu wrześniu tego roku ukończyłem studia II stopnia, kierunek pedagogika, specjalność - menadżer zarządzania relacji z klientem. Wcześniej posiadałem licencjat z pracy socjalnej.Od 10 lat pracuję w pomocy społecznej- wcześniej na stanowisku pracownika socjalnego, po ukończeniu studiów II stopnia- specjalista pracy socjalnej. Otrzymałem pieczątkę służbową- ........mgr specjalista pracy socjalnej- i tu zrobił się szum wśród współpracowników, że nie powinienem mieć mgr na pieczątce bo nie mam magistra z pracy socjalnej.Jak to jest poprawnie- Kto ma rację - szef czy współpracownicy.
abcd@abcd

Napisano: 01 gru 2016, 18:36

Popr. Kierunek - Pedagogika, specjalność - menadżer zarządzania relacjami z klientem
abcd@abcd

Napisano: 01 gru 2016, 22:46

"a co ma piernik do wiatraka" jaki tytuł masz taki i widnieje na pieczątce.
Jak ja nie mam mgr z niby świadczeń rodzinnych to i nie powinienem mieć tego na pieczątce?
Czyli, masz mgr to i masz na pieczątce i nic w tym błędnego...
heiland
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 04 sty 2013, 20:46
Zajmuję się: ŚR, FA, ŚW, ZFŚS

Napisano: 01 gru 2016, 23:16

Uważam ze na pieczątce powinno być napisane tak:
Specjalista pracy socjalnej
mgr imię nazwisko

Taki układ pieczątki uważam za poprawny
naitsyrk85
Starszy referent
Od: 27 cze 2013, 10:30
Zajmuję się:

Napisano: 02 gru 2016, 10:09

Dawno już nie mamy mgr na pieczątkach - szefostwo stwierdziło, moim zdaniem słusznie, że w dzisiejszych czasach magisterskie wykształcenie jest na tyle powszechne, że chwalenie się tym na pieczątce to trochę obciach ;)
jerzozwierz
Referent
Od: 17 sty 2006, 23:22
Zajmuję się:

Napisano: 02 gru 2016, 10:20

Zgadzam się z naitsyrk85 i nie uważam że mgr to obciach. Jak nas widzą tak nas piszą. Dlaczego mamy ukrywać, że ukończyliśmy studia? Prestiż zawodu buduje się małymi krokami...
Wszystko jest możliwe. Niemożliwe wymaga po prostu więcej czasu.
Julia32
Referent
Od: 17 mar 2016, 9:51
Zajmuję się: PS

Napisano: 02 gru 2016, 10:29

Też tak uważam masz mgr ciężko na to zapracowałaś to niby dlaczego masz nie używać widocznie koleżanki po fachu nie posiadają dlatego stworzył się problem który nie powinien być.
Iga2

Napisano: 02 gru 2016, 13:30

Mgr w żadnym wypadku nie jest obciachem, natomiast będę obstawał, że chwalenie się nim już trochę tak, poza tym stawia to w niezręcznej sytuacji te nieliczne już koleżanki i kolegów, którzy mgr nie mają - może to stwarzać u klientów wrażenie, że są jakimiś pracownikami socjalnymi gorszego sortu, co jest oczywistą nieprawdą. Dla klienta jest istotne, że rozmawia z pracownikiem socjalnym i już samo to powinno warunkować relację bez względu na to, czy ten pracownik ma licencjat, czy mgr, czy dr.
jerzozwierz
Referent
Od: 17 sty 2006, 23:22
Zajmuję się:

Napisano: 12 gru 2016, 8:55

U nas tez mawiano, ze nie ma sensu na pieczatce pisac mgr. Tylko mowily to osoby ktore nie maja mgr a niektore nawet licencjata, wiec tym sie nie przejmuj. Jak najbardziej mgr na pieczatce mozesz miec, niezaleznie od tego jaki ostatecznie ukonczyles kierunek. Forma mgr specjalista pracy socjalnej nie jest poprawna, bo wprowadza w blad. Mgr Jan Kowalski Specjalista pracy socjalnej juz tak.
ora

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x