miasta na prawach powiatu a wspólfinansowanie gminy - Stare tematy

Strona 2 z 2    [ Posty: 14 ]

Napisano: 28 maja 2012, 14:15

Ale nie chodzi tutaj o przekazywanie dotacji tylko o podział wydatków.
~Regina

Napisano: 30 maja 2012, 14:02

Mam takie zdanie jak Kasia.

Niby jak mam podzielić rodziny na gminne lub powiatowe - jak wszystkie są powiatowe bo mieszkają w mieście na prawach powiatu. Zadania a i owszem są gminne i powiatowe. I tak moim zdaniem sprawozdanie miasta na prawach powiatu w temacie pieczy zrobią tylko w części powiat i tyle - a w części gmina tylko w temacie asystenta i rodziny wspierającej.
~iwa

Napisano: 30 maja 2012, 23:07

Popieram Iwę w całości. Skoro ustawodawca i Ministerstwo nie wie, że są miasta na prawach powiatu, to niech nie wymagają wypełniania sprawozdań, które nie odpowiadają rzeczywistości. Ja zamierzam wykazywać dane dotyczące pieczy zastępczej tylko w sprawozdaniach powiatowych, a wspierania rodziny tylko w gminnych. I nie zamierzamy poddawać się z powodu braku rozwiązań ustawowych. Bardzo dziękuję Baśkowi za treść stanowiska RIO, będzie być może przydatne, jeśli jakaś kontrola podważy stanowisko zajmowane przeze mnie. W walce z absurdem urzędniczym czasem wychodzimy zwycięsko. I tego wszystkim i sobie życzę.
Kasia
~Kasia
VIP
Od: 29 mar 2007, 16:54
Zajmuję się:

Napisano: 01 cze 2012, 23:21

Do Basiek... Czy stanowisko RIO masz na papierze? jeśli tak to prosiłabym o fax, jeśli to nie kłopot (0 32 43 49 645). Z góry dziękuję
~kaja

Strona 2 z 2    [ Posty: 14 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x