Na zaświadczeniu od komornika inny adres dłużnika niż we wniosku wpisany przez kobietę. Na jaki adres wysłać dłużnikowi informację o przyznanym świadczeniu z FA
Elmer pisze:Legalna1- w tym miejscu to się wpisuje dziadków dziecka a nie dłużnika
Wysyłasz na adres wskazany przez komornika
przykro mi ale nie mogę sie tym razem z Toba zgodzić.....gdzie jest napisane, że tam sie wpisuje dziadków.
Na podstawie obowiązującego w naszym państwie prawa, do zaspokajania potrzeb osób zobowiązani są przede wszystkim członkowie ich rodzin, a więc osoby, na których „ciąży obowiązek alimentacyjny”. Są nimi rodzice wobec dzieci, krewni i powinowaci.
Po drugie komornik nie zawsze dysponuje aktualnym adresem, skoro wnioskodawca wpisuje adres i jest on inny niz ten od komornika, nalezy to wziąć pod uwagę...wiele razy miałam tak, że adres we wniosku był strzałem w 10. kto ma wiedziec lepiej gdzie mieszka ojciec jej dzieci jak nie ona sama. Więc nie zgadzam sie z tym, że sugerujemy się tylko adresem komornika.
Art. 7. W toku postępowania organy administracji publicznej stoją na straży praworządności i podejmują wszelkie kroki niezbędne do dokładnego wyjaśnienia stanu faktycznego oraz do załatwienia sprawy, mając na względzie interes społeczny i słuszny interes obywateli. dotyczy to każdej sprawy prowadzonej przez orgtany administracji publicznej.
"Bądź dobrej myśli
bo po co być złej" Stanisław Lem
podstawy się kłaniają.
dziadkowie dziecka są zobowiązani do alimentacji w dalszej kolejności.
Wpisuje się ich w celu ewentualnego wystąpienia od nich o alimenty w imieniu dziecka.
Danych dłużnika się nie wpisuje gdyż mamy je od komornika.
Jak myślisz dlaczego są cztery miejsca do wpisania?
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
Elmer a jak myślisz dlaczego w składzie rodziny mamy tylko 5 pkt????
Nie przekonałeś mnie.
Wiesz, lubię czytać Twoje podpowiedzi czasami się z nimi zgadzam, bez obrazy ale dziś dałeś dowód na to, że nie czytasz ze zrozumieniem i mam wątpliwości co do twoich rad. viewtopic.php?f=45&t=207228152
"Bądź dobrej myśli
bo po co być złej" Stanisław Lem
ustawa daje nam możliwości do wystąpienia do sądu o alimenty od dziadków. Bez podania przez Stronę ich danych jak masz to zrobić?
Rozumiem, że u ciebie są sytuacje, że jest 4 dłużników w jednym wniosku
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare