"mieszkanie" wydzielone przez właściciela w domu - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]

Napisano: 13 paź 2020, 14:05

Bardzo proszę o poradę, niedawno dostałam do realizacje dodatki mieszkaniowe i nie wiem jak rozwiązać sprawę: Pani wynajmuję mieszkanie w domu (właściciel podzielił sobie dom bez zakładania osobnych ksiąg wieczystych dla poszczególnych mieszkań, wydzielając w nim 3 mieszkania) Pani posiada umowę najmu na części w której znajduje się "mieszkanie", które wyjmuję. Czy w takim przypadku osobie przysługuje dodatek mieszkaniowy ?
Jak zabrać się za tą sprawę, o jakie dokumenty uzupełnić postępowania?
I kto jako zarządca ma wypełnić cześć dotycząca wydatków?
Kitarzyna
Praktykant
Od: 09 mar 2018, 11:00
Zajmuję się: ŚW/ŚR/SD/DM/DE

Napisano: 14 paź 2020, 7:45

skoro ma umowę najmu to jest ok, oczywiście musi być napisana powierzchnia użytkowa tego lokalu która jest przez tą Panią wynajmowana, "mieszkanie w domu" nie wydaje mi się aby był tam jakiś zarządca, musisz ustalić dokładnie w jaki sposób ta Pani rozlicza się z tym Panem, mianowicie chodzi mi o wydatki, za najem lokalu to osobna kwestia w tym przypadku musisz sprawdzić jaka jest stawka za m2 w twojej gminie, a następnie pomnożyć przez pow. użytkową lokalu.
kamos90
Starszy referent
Od: 20 mar 2017, 9:47
Zajmuję się: Dodatki mieszkaniowe/dodatki energetyczne/ archiwum zakładowe/ sekretariat/ prace społeczno - użyteczne

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x