Taka sytuacja ..POMOCY !!! - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 15 paź 2020, 9:36

Witam mam taka sytuację
Pewna Pani ( 26 lat) rok temu złożyła wniosek na dodatek mieszkaniowy. W skład gospodarstwa mieszkaniowego wchodzi Pani i dwoje dzieci. Na pytanie o ojca dzieci uzyskałam odpowiedz że nie są razem( nie są małżeństwem) , nie ma zasądzonych alimentów ,nie mieszkają razem, ojciec dzieci nie łoży na nie ... przyjęłam to na jej oświadczeniu , zarządca potwierdził mi 3 osoby. ( bez wywiadu- uznałam że tak może być taka sytuacja , Pani wydawała się na pogubioną) przyznałam dodatek . Teraz ta Pani przychodzi z wnioskiem i widzę kolejne dziecko z tym samym partnerem i oświadczenie że jest samotną matką i identyczne . Wezwałam ją do wyjaśnień , Pani upiera się przy swoim iż nie jest z ojcem dzieci i nic na nie nie dostaję i nie są razem.U zarządcy widnieje ona i dzieci. Do innych świadczeń min zasiłki rodzinne podaję Pana jako ojca dzieci. Proszę o pomoc co mam zrobić , czy wywiad coś pomoże w takiej sytuacji.
Elzbieta40
Stażysta
Od: 21 paź 2019, 9:13
Zajmuję się: dodatki mieszkaniowe i energetyczne

Napisano: 15 paź 2020, 9:46

Ja zrobiłabym wywiad choć teraz to z tymi wywiadami to tak rożnie bo są ponoć zza biurka, ale będzie w dokumentach że były wątpliwości i poprzez wywiad zostanie ustalony "stan faktyczny" rodziny. W piśmie dotyczącym wywiadu opisałabym wszystkie wątpliwości, tak aby pracownik przeprawdzający wywiad wiedział czego dotyczy niejasność. Mimo to wiemy , że wszystkie oświadczenia, które składa wnioskodawczyni składa pod odpowiedzialnością karną i tak naprawdę jak wywiad nie stwierdzi innych faktów my nic więcej nie możemy zrobić.
KatarzynaSroda
Praktykant
Od: 28 kwie 2020, 12:42
Zajmuję się: Dodatki mieszkaniowe i dodatki energetyczne

Napisano: 16 paź 2020, 15:05

Wygląda to na spory kant, jakby pani ukrywała swojego partnera, który np. może mieć wysokie dochody, ale żeby wyłudzić różne świadczenia pani go nie zgłasza. Wywiad trzeba zrobić, ale cóż on pomoże. Szkoda, że nie ma wymogu alimentacji.
Krwawa
Podinspektor
Od: 09 kwie 2014, 14:46
Zajmuję się:

Napisano: 19 paź 2020, 9:16

Dzięki za pomoc
Elzbieta40
Stażysta
Od: 21 paź 2019, 9:13
Zajmuję się: dodatki mieszkaniowe i energetyczne

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU