Minister Rodziny, Pracy i Polityki Społecznej poległ przed WSA oraz przed NSA

Wybrane tematy:
Wzory decyzji Wzory wniosków o świadczenia rodzinne - UKRAINA Zmiana wysokości świadczenia pielęgnacyjnego ZANIM ZAŁOŻYSZ NOWY TEMAT - PRZECZYTAJ! kwestia ŚP dopytanie Kiedy wypłacacie świadczenie rodzinne ??
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Krzysztof
Starszy referent
Zajmuję się: Byłem opiekunem dorosłej osoby niepełnosprawnej
Kontakt:

Minister Rodziny, Pracy i Polityki Społecznej poległ przed WSA oraz przed NSA

Post autor: Krzysztof »

-----------
Krzysztof :mrgreen:
Awatar użytkownika
Tom.
Administrator
Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)
Kontakt:

Re: Minister Rodziny, Pracy i Polityki Społecznej poległ przed WSA oraz przed NSA

Post autor: Tom. »

Pięknie zaorane ale nic nowego. To, że interpretacja ministerialna w kwestii daty powstania niepełnosprawności jest z tyłka wzięta wiemy od paru lat.
Zofia
Podinspektor
Zajmuję się: ŚR
Kontakt:

Re: Minister Rodziny, Pracy i Polityki Społecznej poległ przed WSA oraz przed NSA

Post autor: Zofia »

Upartość ministerstwa w tej sprawie jest zadziwiająca. Ja od nowego roku nie mam już żadnej osoby pobierającej specjalny zasiłek opiekuńczy czy zasiłek dla opiekuna. SKO wszystkim poprzyznawało świadczenie pielęgnacyjne. Nowe osoby, które przychodzą, to od razu pytają o "to większe świadczenie".
I się ministerstwo powołuje na uzasadnienie wyroku Trybunału, szkoda tylko, że nie doczytali do: Poprawienie stanu prawnego w tym zakresie należy wyłącznie do ustawodawcy, który – biorąc pod uwagę skutki społeczne rozstrzygnięć podejmowanych w badanej materii – powinien tego dokonać bez zbędnej zwłoki.
Wodociągi Kieleckie w sposób wzorcowy usuwają awarie, w sposób błyskawiczny. Jesteśmy w czołówce krajowej, a nawet światowej. Liczba awarii z roku na rok maleje.
~o~
VIP
Zajmuję się: ŚR
Kontakt:

Post autor: ~o~ »

Jak nie wiadomo o co chodzi- to chodzi o pieniądze. Policzcie przez te kilka lat ile budżet państwa zaoszczędził na tych wysyłanych do nas interpretacjach i ignorowaniu zaleceń TK.
ODPOWIEDZ