młodszy a starszy wychowawca?
młodszy a starszy wychowawca?
Witam, jestem tu nowy:) chciałbym się dowiedzieć jak uzyskać tytuł starszego wychowawcy? czy to prawda że wystarczy przepracować konkretny okres czasy( np 3lata) aby automatycznie przejść na stanowisko starszego?
Re: młodszy a starszy wychowawca?
Nie ma określonego limitu, staż, doświadczenie, dobra praca i dobra wola dyrektora o ile ma kasę. Tym czym się można kierować.
a rozporzadzenie o wynagradzaniu pracowników samorz. z 2005 lub 09 nie obowiązuje? to jest taka samowolka czy spodoba się moja praca dyr? trochę nie sprawiedliwe by było
Rozporządzenie obowiązuje, tylko gdzie tam jest napisane o awansach ? Awanse są jak pozwalają na to środki finansowe, jeśli nie to pracujecie tak jak większość bez podwyżek, nawet bez waloryzacji, po kilka lat, niestety.
ale w rozporządzeniu jest okres po jakim czasie obowiązuje lub można zdobyć wyższy stopień czyli np. starszy wychowawca, smutne jest to że pracy naszej się nie docenia
czy dyrektor może założyć, że dyplomowani n-le będą starszymi wychowawcami?a mianowani- nawet z 24 letnim stażem wychowawcami?
Starszym wychowawcą zostajesz jak do pracy zostanie przyjęty ktoś młodszy od Ciebie. Wtedy z automatu jesteś starszym wychowawcą. Starszym od tego nowego młodszego.
~Eda no przecież kapek ma rację
jak rodzi się młodszy brat to tez z automatu jestes starszym
) hehe ubawiłam się

Oprócz młodszy a starszy wychowawca? - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze przeczytaj również:
dodatek funkcyjny
system kar i nagród oraz regulamin grupowy
Pytanie do Marcina
Pełnoletni wychowankowie
Nagroda jubileuszowa NR 2
Pytanie
Nagroda jubileuszowa NR 2
LICZBA DZIECI W PLACÓWCE
Rodzina zastępcza
NOCE
pracownik socjalny w ośrodku szkolno-wychowawczym dla trudnych dziewcząt
placówka interwencyjna - pilne umieszczenie