młodszy a starszy wychowawca?

Wybrane tematy:
socjoterapia Opieka prawna nad małoletnią wychowanką w ciąży Zwolnienie dziecka z placówki opiekuńczo- wychowawczej urlopowanie wszystkich wychowanków z placówki... Alimenty ponowne umieszczenie w POW odpłatność za pobyt pensjonariusza w ZOL
~bobi

młodszy a starszy wychowawca?

Post autor: ~bobi »

Witam, jestem tu nowy:) chciałbym się dowiedzieć jak uzyskać tytuł starszego wychowawcy? czy to prawda że wystarczy przepracować konkretny okres czasy( np 3lata) aby automatycznie przejść na stanowisko starszego?
~Piotr

Re: młodszy a starszy wychowawca?

Post autor: ~Piotr »

Nie ma określonego limitu, staż, doświadczenie, dobra praca i dobra wola dyrektora o ile ma kasę. Tym czym się można kierować.
~Eda

Post autor: ~Eda »

Ale minimalny 2 letni staż jest wymagany
~bobi

a rozporzadzenie o wynagradzaniu pracowników samorz. z 2005 lub 09 nie obowiązuje? to jest taka samowolka czy spodoba się moja praca dyr? trochę nie sprawiedliwe by było
~Eda

Rozporządzenie obowiązuje, tylko gdzie tam jest napisane o awansach ? Awanse są jak pozwalają na to środki finansowe, jeśli nie to pracujecie tak jak większość bez podwyżek, nawet bez waloryzacji, po kilka lat, niestety.
~bobi

ale w rozporządzeniu jest okres po jakim czasie obowiązuje lub można zdobyć wyższy stopień czyli np. starszy wychowawca, smutne jest to że pracy naszej się nie docenia
~Adam

Post autor: ~Adam »

czy dyrektor może założyć, że dyplomowani n-le będą starszymi wychowawcami?a mianowani- nawet z 24 letnim stażem wychowawcami?
~kapek

Post autor: ~kapek »

Starszym wychowawcą zostajesz jak do pracy zostanie przyjęty ktoś młodszy od Ciebie. Wtedy z automatu jesteś starszym wychowawcą. Starszym od tego nowego młodszego.
~Eda

Kapek.......litości.
~gocha

Post autor: ~gocha »

~Eda no przecież kapek ma rację :) jak rodzi się młodszy brat to tez z automatu jestes starszym :)) hehe ubawiłam się
ODPOWIEDZ