mnóstwo z tym zamieszania podpowiedzcie

Wybrane tematy:
Wzory decyzji Wzory wniosków o świadczenia rodzinne - UKRAINA Zmiana wysokości świadczenia pielęgnacyjnego ZANIM ZAŁOŻYSZ NOWY TEMAT - PRZECZYTAJ! kwestia ŚP dopytanie Kiedy wypłacacie świadczenie rodzinne ??
ODPOWIEDZ
majówka
Praktykant
Zajmuję się: ref ds świadczeń rodzinnych i wychowawczych
Kontakt:

mnóstwo z tym zamieszania podpowiedzcie

Post autor: majówka »

słuchajcie powiedzcie co robicie jak kobita składa wniosek o 500+ 2018/2019, weryfikuję w cbb, widnieje że pobiera w innym miejscu. Dzwonię mówi że mieszka w naszej gminie ale w tamtej chce pobrać do końca okresu 2017/2018?
1. bierzecie oświadczenie od kiedy zamieszkuje i wysyłacie tą informację do gminy w której pobiera
2. rozpatrujecie dopiero jak wniosek na okres 2017/2018 się zakończy?
Tłumaczę że powinna pobierać tutaj jak tu mieszka ale kobieta twierdzi że to świadczenie przysługuje od października i po co to zmieniać, nie chce też pisać żadnych oświadczeń. Takich przypadków mamy mnóstwo, ludzie psocą że urzędasy, że z tej samej puli dostają a papirologi itp. z resztą wiecie sami
kasia7
Starszy referent
Zajmuję się: świadczenia rodzinne, fundusz alimentacyjny, 500+
Kontakt:

Re: mnóstwo z tym zamieszania podpowiedzcie

Post autor: kasia7 »

ja przyznaję, w CBB widać do kiedy będzie pobierać w innej gminie więc od nowego okresu może w twojej
Awatar użytkownika
kiki88
Podinspektor
Zajmuję się: SR/ŚW
Kontakt:

Re: mnóstwo z tym zamieszania podpowiedzcie

Post autor: kiki88 »

ja mam dokładnie taki sam przypadek i babka sie upiera ze teraz tam weźmie nowy okres u nas... i coz robić:-/
"To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia..."
ODPOWIEDZ