Mobbing - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 2    [ Posty: 11 ]

Napisano: 06 lut 2015, 11:05

Czemu to tak jest ze jak ktos jest kierownikiem to mu sie wydaje ze moze pomiatac innymi, pracownikow traktowac jak swoich prywatnych murzynow. Skad to sie bierze? Kompleksy? Niedowartosciowanie? Co najgorsze tak jest w wielu osrodkach. U nas tez!
wondawonda

Napisano: 06 lut 2015, 12:59

Pracowałam jako asystent, to co widziałam w małym ośrodku Gminnym podważyło moją opinie o pracy socjalnej . Intrygi , pomówienia , donosy
Zespól roboczy, tworzący na własne potrzeby tzw. ofiary niesłusznie założonej niebieskiej karty. Ludzie Przeżywają koszmar. Osoby, które są za to odpowiedzialne cieszą się z wykonanego planu (psycholożka, socjalny będący jednocześnie kuratorem). Wykorzystania funduszy na dodatkowe zespoły robocze i dodatkowe pieniądze dla siebie. Kobieta wezwana musiała się zmierzyć z pomówieniami, które doprowadzały ją do ,,obłędu". W naszym kraju wszystko stoi na głowie. Jeśli już prokuratura zamknęła dochodzenie nie widząc znamion przestępstwa. OPS nadal prowadził procedurę. Mam żal do instytucji, które mając ludziom pomagać realizowały swoje procedury.
Mam pytanie - Czy można dalej prowadzić procedury, wysyłać pisma, nachodzić rodzinę ? Psycholog widzi zaniedbania mimo że jest tam skierowany asystent , podważa się asystenta opinię o rodzinie.Rodzina Mieszka w specyficznym małym środowisku, gdzie OPS potrafi nagminnie przekraczać swoje kompetencje, a wszystko w myśl realizowania śmiesznych projektów dofinansowanych z ministerstwa w ramach planu gminnego rozwiązywania problemow :lol: . Panie pracujące w OPS mają stałe płacę, a normalni obywatele są postrzegani jako przestępcy.
Niebieska kartę zakładane i wskazywane przez psycholożkę jako jedyne narzędzie ,człowiek wezwane przez TEN zespól zostaje zaatakowany, po czym jest wyśmiewany , kpi się z rodziny .Socjalna zachwycona ze swojego układu z psycholożką. Groź się ludziom , straszy, . Czy OPS to jakaś nowa siła w państwie?
Co może spowodować chora procedura z człowiekiem, w ramach pomocy ludziom
Krysia 23

Napisano: 06 lut 2015, 13:39

Wielkie brawa za odwagę i szybkie wypie...e tej glisty ze stołka.
Może zmotywuje to innych mających takich kierowników których niestety nie brakuje.
Ares

Napisano: 06 lut 2015, 14:16

A co w sytuacji kiedy szykuję się zmiana kierownika i wszyscy jak by oślepli i ogłuchli nie widząc, bądź zniechęcać widzieć chamskiego zachowania baby . Donosy i skargi tej osoby na pracowników (oczywiście oprócz pupila, której uchodzi wszystko źle wydawane decyzje, wywiady robione jeśli w ogóle robione na granicy wymaganego czasu bywało że osoba zdążyła zejść z tego padołu nie doczekawszy się tej gwiazdy ) kpiny i szydzenie . Obecna pani kierownik no cóż ;) trudno zrozumieć jej zachowanie , nie wydaje się aby nie zauważała tego , ale czego nie robi się dla świętego spokoju można porostu oślepnąć i ogłuchnął , a babsko tłuste nadal niech dobiera sobie krętaczy pod siebie :roll: Pod tłustym d.... musza znaleźć się "miękkie " osoby aby nie uwierały :oops:
Lola

Napisano: 06 lut 2015, 15:49

Nie wiem, czyje są te komentarze pod wątkiem, ale zadziwia mnie Wasza łatwość oceniania i obrzucania błotem kobiety, która nie miała szansy się obronić.
Moje doświadczenie mnie uczy, że "prawda zawsze leży pośrodku".
Proszę o umiar.
Esia

Napisano: 06 lut 2015, 23:53

Popieram przedmówczynie. Tez mialam taki przypadek. Rzekomo w naszym osrodku tez byl mobbing kierownika wobec pracownic a teraz wychodzi ze to pracownice stosowaly mobbing i to nawet wobec swoich koleżanek
maryia

Napisano: 07 lut 2015, 8:51

Mobbing jest w osrodkach. Nie we wszystkich ale jest. Kierownicy uwielbiaja motto ze ...kierownik ma zawsze racje... Zapominaja jednak ze to nie prywatny zaklad przetworstwa warzyw a jednostka administracji samorzadowej. Prosimy swoje ambicje frustracje ego zastawiac w domu!
wondawonda

Napisano: 30 gru 2018, 22:46

Najważniejszym jest to by nie dac sie nabierac na sztuczki pracodawców. Czesto wykorzystują to, że stoją ,, wyżej od nas". Warto znac swoje prawa i nie zezwalac na mobbing. Podsylam Wam portal https://poradnikpracownika.pl . Znajdziecie tam wiele cennych porad odnosnie swoich praw.
duff231
Praktykant
Od: 30 gru 2018, 22:44
Zajmuję się: xxx

Napisano: 30 gru 2018, 23:35

Kolega na szkoleniu opowiadał mi o takim Ośrodeku, w którym pracownicy znaleźli sposób na nicnierobienie, po prostu zrażali klientów, którzy przychodzili do Ośrodka swoją totalną ignorancją i skrajnie nieuprzejmym zachowaniem. Nie było klientów, nie było pracy.

Plan dnia pracy pracowaników.
8.00- Przygotowanie śniadania
8.30- Śniadanie
10.00- II śniadanie- Kawa z ciastkiem
10.30- 11.30- obmawianie koleżanek i dyrektora lub wyjście w teren w celu załatwienia różnych spraw.
12.00- zamówienie przez telefon dań obiadowych np.pizzy
13.00- Obiad
14.00- luźne rozmowy- obmawianie klientów OPS i relaks po obiedzie
15.00- Przeglądanie dokumentów i zastanawianie się jak je uzupełnić, rozmowy telefoniczne z klientami.
16.00- fajrant
ania57
Praktykant
Od: 12 wrz 2018, 16:48
Zajmuję się: PS

Strona 1 z 2    [ Posty: 11 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem