Ogólnopolski Rajd Pracowników Pomocy Społecznej - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 3    [ Posty: 22 ]

Napisano: 06 lut 2015, 2:52

Polskie Towarzystwo Turystyczno–Krajoznawcze Hutniczo-Miejski Oddział PTTK w Krakowie, Koło PTTK MOPS zaprasza na I Ogólnopolski Rajd Pracowników Pomocy Społecznej do Beskidu Żywieckiego. Rajd odbędzie się w dniach 4-7 czerwca 2015 roku.

Startujemy w Korbielowie!

1 dzień – Hala Miziowa i Pilsko, Trzy Kopce, na Rysiankę (nocleg),
2 dzień – Krawców Wierch, Glinka, Sobolówka, Rycerzowa (nocleg),
3 dzień – Wielka Racza i zakończenie Rajdu (nocleg),
4 dzień – zejście do Zwardonia.

Zgłoszenia uczestnictwa przyjmowane będą do 26 lutego br.

Informacja: https://ops.pl/2015/02/ogolnopolski-rajd ... wieckiego/
Załączniki
rajd.JPG
rajd.JPG (176.42 KiB) Przejrzano 16446 razy
Andrzej

Napisano: 06 lut 2015, 3:21

Moim zdaniem niefortunny wybór terminu - w Boże Ciało? Zaraz po OKPS w Częstochowie tj.1-3 czerwca w 2015r.!
Jedno drugiemu nie powinno wchodzić w drogę, wiara to sprawa indywidualna każdego człowieka roku.
Moim zdaniem wybór nie powinien nastręczać dodatkowych trudności - chyba, że z góry określa się grupę i jej intencje
Dzidka
dzibar
Specjalista
Od: 06 sie 2006, 18:41
Zajmuję się:
Strona WWW: http://vp.pl

Napisano: 06 lut 2015, 11:05

jeśli tobie termin nie pasuje, to należy się tylko cieszyć 8-)
p..

Napisano: 06 lut 2015, 11:54

Zawsze to pociecha, że komuś można sprawić radość nic nie robiąc
Dzidka
dzibar
Specjalista
Zajmuję się:

Napisano: 06 lut 2015, 12:11

Zawsze możemy zrobić procesję lub się dołączyć do niej w Korbielowie, Boże Ciało obchodzone jest w całym kraju.
Po za tym do rajdu można dołączyć także w późniejszym terminie.
leon

Napisano: 06 lut 2015, 12:47

dzibar pisze:Zawsze to pociecha, że komuś można sprawić radość nic nie robiąc
w myśl zasad tsr - jeśli coś działa, to rób tego więcej.
czyli nic nie rób.
p..

Napisano: 06 lut 2015, 13:35

Dacie radę z waszą kondycją i oponkami na brzuchach?
Ares

Napisano: 07 lut 2015, 7:25

Ja nie pcham się tam gdzie mnie nie chcą, nikt mi łaski nie robi, a dla niekulturalnych, nietolerancyjnych egoistów, którzy nie znoszą krytyki lub tylko opinii innych to jedyną odpowiedź jaka mi przyszła do głowy na takie potraktowanie. Jeżeli to ma być zaproszenie dla wszystkich to należy wszystkich pozyskiwać i szanować.
A ja zawsze mam co robić bo do lenistwa się nie przyzwyczajam pomimo choroby.
Tak więc takie uwagi pod moim kątem są - moim zdaniem - nieuzasadnione.
Uważam, że pomysł jest trafiony i dlatego zabrałam głos, ale data jest (moim zdaniem dyskusyjna) bo trzeba by = chcąc jechać na OKPS do Częstochowy oraz w święcie chrześcijańskim uczestniczyć z rodziną, a później wybrać się na rajd - być bardzo sprawnym organizacyjnie, dyspozycyjnym i do tego jeszcze majętnych. Te aspekty w przypadku rajdu chciałam rozważyć i na nie zwrócić uwagę.
Dla tych którzy mieszkaja nad morzem lub w jeziorami to rozłąka z rodzina na tydzień i tu też widzę plusy i minusy.
Jest czas wiec można podyskutować; nie wszyscy maja rodziny itd.
To nie ma być zniechęcenie dla pracowników socjalnych tylko zorganizowanie imprezy turystycznej tak aby zintegrować jak największą grupę, a przy okazji zadbać o kondycję profesji i nową jakość, standardy. Tak więc uwagi tego typu jak poniżej uważam - przy całej swojej tolerancji - za niestosowne. Ja w tej chwili życia jestem na takim etapie kiedy właściwie jedyne co muszę to umrzeć, a poza tym do niczego mnie nic i nikt zmusić nie może dlatego mój temat i mojej osoby uważam za zamknięty.
Robię to na co sama mam ochotę i chęci oraz uważam za ważne i potrzebne dla mnie i innnych aby moje zachowanie nie bylo demoralizujące, a wręcz przeciwnie dające przyklad mlodym pracownikom socjalnym. To tyle w kwestii slowa OGÓLNOPOLSKI I PIERWSZY RAJD
Dzidka
dzibar
Specjalista
Zajmuję się:

Napisano: 07 lut 2015, 16:49

goń się dzibar na hałdę i z powrotem, na hałdę i z powrotem, na hałdę i z powrotem a potem wklejki robić o 2 w nocy na hp
no kuźwa

Napisano: 07 lut 2015, 18:19

Jako organizatorzy Rajdu wyjaśniamy, że termin był wybrany świadomie, bowiem osoby, które chcą uczestniczyć w całym rajdzie biorą tylko jeden dzień urlopu. Uwzględniliśmy także fakt, że jest to zaraz po konferencji w Częstochowie, ale to już jest kwestia indywidualna. Każde wydarzenie ma inny charakter. Informacja jest na tyle wcześnie podana, że można dokonać wyboru, czy w tym roku chcemy - coś dla ciała, czy dla ducha! Wszystkim osobom, które się już z nami skontaktowały serdecznie dziękujemy. Wasze zainteresowanie tylko dowodzi, że sama idea, jak i termin jest dobry. Do zobaczenia na szlaku! Pozdrawiamy, Zarząd koła PTTK MOPS Kraków.
koło PTTK

Strona 1 z 3    [ Posty: 22 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x