Moduł I Obszar B Zadanie 1 brak pisma o przywrócenie terminu

ODPOWIEDZ
ewaaa
Stażysta
Zajmuję się: Aktywny samorząd
Kontakt:

Moduł I Obszar B Zadanie 1 brak pisma o przywrócenie terminu

Post autor: ewaaa »

Witam
mam pytanie odnośnie wniosku który został wysłany pocztą 31.08 a do mnie trafił 04.09 do wniosku brak dołączonego pisma z prośbą o przywrócenie terminu do jego złożenia, ponadto jest niekompletny brak też wszystkich wymaganych załączników i na moje oko juz się nie kwalifikuje po przeanalizowaniu zaświadczenia (wniosek złożony w zakresie dysfunkcji ruchu) i teraz moje pytanie od razu napisać pismo że wniosek rozpatrzony negatywnie z uwagi na niedotrzymanie terminy do jego złożenia czy na początek pismo o uzupełnienie i prośbę o przywrócenie terminu (ale i tak wiem że nawet jak go uzupełni wniosek rozpatrzę negatywnie pod względem formalnym). Jak to się u Was odbywa?
Katarzyna1
Stażysta
Zajmuję się: Podinspektor
Kontakt:

Re: Moduł I Obszar B Zadanie 1 brak pisma o przywrócenie ter

Post autor: Katarzyna1 »

Ponawiam pytanie mam taką sama sytuację!!!!
Awatar użytkownika
Tomasz1981
Inspektor
Zajmuję się: REHABILITACJA SPOŁECZNA
Kontakt:

Post autor: Tomasz1981 »

zadzwonić i poinformować, aby takie pismo dołączyli o przywrócenie terminu, jeśli chcecie ten wniosek w ogóle przyjąć, a jak nie to pismo negatywne - wniosek złożony po terminie
cpr3
Starszy referent
Zajmuję się: PS/WRiSPZ/obsługa
Kontakt:

Post autor: cpr3 »

sprawdzić termin nadania na kopercie w urzędzie pocztowym, jeżeli sierpień to w terminie, wrzesień pismo o przywrócenie terminu.

Ja bym pisała pismo o uzupełnienie braków formalnych.
ewaaa
Stażysta
Kontakt:

cpr3 pisze:sprawdzić termin nadania na kopercie w urzędzie pocztowym, jeżeli sierpień to w terminie, wrzesień pismo o przywrócenie terminu.

Ja bym pisała pismo o uzupełnienie braków formalnych.
Na kopercie data nadania to 31.08 a wiadomo, że w tym przypadku decyduje data stempla pocztowego, wiec wniosek złożony po terminie bez pisma o przywrócenie terminu do jego złożenia.
Awatar użytkownika
Mixi
Stażysta
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: Mixi »

Dałabym negatywa. Składając wniosek podpisał oświadczenie że zapoznał się z procedurami, czyli powinien znać termin a jeśli go już przekroczył to powinien wiedzieć że trzeba z pismem wystąpić i uzasadnić.
ewaaa
Stażysta
Kontakt:

Mixi pisze:Dałabym negatywa. Składając wniosek podpisał oświadczenie że zapoznał się z procedurami, czyli powinien znać termin a jeśli go już przekroczył to powinien wiedzieć że trzeba z pismem wystąpić i uzasadnić.
a mogę mieć prośbę jeśli chodzi o wzór pisma szczerze powiem, że to będzie moje pierwsze negatywne z powodu niezachowania terminu do złożenia wniosku, z góry dziękuje
ODPOWIEDZ