Refundacja dwóch semestrów i dofinansowanie do obecnego
-
- Stażysta
- Zajmuję się: Podinspektor
- Kontakt:
Refundacja dwóch semestrów i dofinansowanie do obecnego
Wiem że był już wątek podnoszony, ale potrzebuję rady... Studentka chce złożyć wniosek o refundację dwóch semestrów poprzednich zimowy i letni 2017/2018 !!!! oraz na aktualny 2018/2019 (zimowy). Czy przyjęlibyście wniosek na przywrócenie terminu (zapis programowy: refundacja poniesionych kosztów przed dniem zawarcia umowy może dotyczyć kosztów za czesne dotyczących bieżącego roku szkolnego lub akademickiego). co prawda rok akademicki 2017/2018 trwa jeszcze kilka dni... tylko my już nie mamy kasy. Czy w takiej sytuacji przywrócić termin i wziąć ten wniosek pod uwagę jak będę robić zapotrzebowanie na kolejny semestr. Można tak w ogóle?????
- Tomasz1981
- Inspektor
- Zajmuję się: REHABILITACJA SPOŁECZNA
- Kontakt:
Re: Refundacja dwóch semestrów i dofinansowanie do obecnego
ja bym nie przyjął, tylko bieżący rok akademicki a teraz przyjmujemy wnioski na 2018/2019; w semestrze letnim mogła się ubiegać o refundacje semestru zimowego
-
- Stażysta
- Kontakt:
Dzięki Tomasz. Tez myślałam, że tak zrobię i nawet takiej informacji udzieliłam studentowi... ale student ośmielił się pojechać na naszego oddziału PFRON i zadzwoniono do mnie że przecież jeszcze trwa bieżący rok akademicki więc czego niby nie moglibyśmy przywrócić terminu?????? Nawet jak kasy nie mamy????? A co z tymi, którzy składają w terminie? Po co sztywne terminy składania wniosków? Ręce opadają... Chyba napisze do Warszawy. Nie masz może Tomasz jakiegoś wyjaśnienia z PFRON ...
-
- Praktykant
- Zajmuję się: pomoc społeczna, pfron
- Kontakt:
my mieliśmy podobną sytuację, my swoje, PFRON swoje, przyjmujemy więc wnioski, przywracamy termin,z zastrzeżeniem że w pierwszej kolejności zabezpieczane są potrzeby studentów którzy złożyli wniosek zgodnie z terminarzem.
- Tomasz1981
- Inspektor
- Zajmuję się: REHABILITACJA SPOŁECZNA
- Kontakt:
wyjaśnienia nie mam, ale ten pomysł na kolejność realizacji mi się podoba, więc możesz z niego skorzystać a pieniądze zamówisz w najbliższym sprawozdaniuGabriela87 pisze:my mieliśmy podobną sytuację, my swoje, PFRON swoje, przyjmujemy więc wnioski, przywracamy termin,z zastrzeżeniem że w pierwszej kolejności zabezpieczane są potrzeby studentów którzy złożyli wniosek zgodnie z terminarzem.
-
- Stażysta
- Kontakt:
Mam pytanie jeszcze odnośnie wypłaty tych środków. Jeśli byśmy przyznali tę refundację i dofinansowanie na czesne obecnego semestru to czy dodatek należy się jeden?????
-
- Stażysta
- Zajmuję się: dofinansowania
- Kontakt:
Jeden dodatek.
Oprócz Refundacja dwóch semestrów i dofinansowanie do obecnego - Aktywny Samorząd przeczytaj również:
C3 - dofinansowanie z NFZ do wkładu własnego
Umowa D przedszkole - kilkoro dzieci
As Moduł I - B1 - sprzęt elektroniczny i oprogramowanie
System Obsługi Wsparcia finansowanego przez PFRON - szkoleni
Brak zaświadczenia z uczelni wyższej
Sprawozdanie - październik 2018
Aktywny samorząd Moduł II rozliczenie studenta
ocena merytoryczna - lista rankingowa
Kontrola Aktywny Samorząd do zapotrzebowania
A2 - dodatkowe koszty kursu prawa jazdy
Uwaga do zmian z doświadczeni
Zatrudnienie w A2 - rozpoczęcie zatrudnienia