Moduł II - Aktywny Samorząd

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 01 gru 2016, 9:53

Wnioskodawca, który z przyczyn innych jak niezależne od niego nie uczęszczał na studia zobowiązywany jest do zwrotu dofinansowania kosztów nauki.
Pytanie moje chodzi tu o czesne czy o dodatek tez?
pcpr

Napisano: 01 gru 2016, 10:07

zobowiązany jest do zwrotu kwoty dofinansowania kosztów nauki w tym semestrze/półroczu, ale nie wiem czy tylko czesne czy i dodatek

W treści programu piszą tak, że refundacja kosztów poniesionych przed dniem zawarcia umowy dofinansowania może dotyczyć:
- w przypadku modułu II - kosztów za naukę (czesnego) dotyczących bieżącego roku szkolnego (...),

więc może zwracają tylko czesne :/ :?: :?: :?:
Tomasz1981
Awatar użytkownika
Inspektor
Od: 30 paź 2015, 14:05
Zajmuję się: REHABILITACJA SPOŁECZNA

Napisano: 01 gru 2016, 10:18

pcpr pisze:Wnioskodawca, który z przyczyn innych jak niezależne od niego nie uczęszczał na studia zobowiązywany jest do zwrotu dofinansowania kosztów nauki.
Pytanie moje chodzi tu o czesne czy o dodatek tez?

Wydaje mi się że zwraca 80% czesnego (I transzę) a dodatku nie wypłacamy wtedy, bo przecież dodatek płacimy im dopiero po dostarczeniu tych zaświadczeń o uczęszczaniu lub o niezaliczeniu semestru
Mixi
Awatar użytkownika
Stażysta
Od: 07 wrz 2016, 13:16
Zajmuję się:

Napisano: 01 gru 2016, 11:20

no nie zwraca czesnego w 80%, bo mowy nie było o czesnym, tylko o studenckie, który otrzymuje jedynie sam dodatek.
pcpr

Napisano: 01 gru 2016, 14:44

jak nie miał czesnego, to dodatek takiemu też nie był wypłacony; masz rację Mixi 80% czesnego zwraca (o ile było)
Tomasz1981
Awatar użytkownika
Inspektor
Od: 30 paź 2015, 14:05
Zajmuję się: REHABILITACJA SPOŁECZNA

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x