Moduł II - pytanie - Stare tematy

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 18 kwie 2016, 10:15

przypadek: osoba miała dofinansowaną szkołę policealną, którą ukończyła (roczna, semestr I i II), teraz złożyła wniosek na nowy kierunek w szkole policealnej (też roczna, semestr I)

pytanie: czy czesne obniżamy o 300 zł i czy dodatek się należy?
Tomasz1981
Awatar użytkownika
Inspektor
Od: 30 paź 2015, 14:05
Zajmuję się: REHABILITACJA SPOŁECZNA

Napisano: 18 kwie 2016, 10:32

czesne obniżamy przy zmianie kierunku a ona robi nowy kierunek. Według mnie pełne dofinansowanie (potwierdził mi to Pfron bo mam podobna sytuacje tylko osoba pobiera dodatek)Proponuję wziąć kser dyplomu ukonczenia pierwszego kierunku
Kasia12

Napisano: 18 kwie 2016, 10:41

po rozmowie z pfron ustaliłem, że:

czesne należy obniżyć - choć w regułce o formach edukacji nie ma wymienionej szkoły policealnej, ale program dotyczy wszystkich form edukacji powyżej szkoły policealnej włącznie

dodatek - należy się
Tomasz1981
Awatar użytkownika
Inspektor

Napisano: 18 kwie 2016, 12:37

witam, mozecie mi pomóc jak robicie z modułem II jeżeli macie środki dla wszytskich studentów w maksymalnaych kwotach o jakie wioskują to dajecie kwoty maksymalne czy różnicujecie??
ASA

Napisano: 18 kwie 2016, 12:46

ASA pisze:witam, mozecie mi pomóc jak robicie z modułem II jeżeli macie środki dla wszytskich studentów w maksymalnaych kwotach o jakie wioskują to dajecie kwoty maksymalne czy różnicujecie??
sprawdź sobie czy wystarczy Ci kasy aby im dać maksymalnie, jeśli tak to piszesz rozporządzenie dyrektora ustanawiające kwoty na to półrocze i przyznajesz, a jeśli Ci nie wystarczy no to trzeba poobniżać dodatek (bo pewnie o to pytasz)
Tomasz1981
Awatar użytkownika
Inspektor

Napisano: 18 kwie 2016, 15:15

dokładnie o to pytam :):) dziekuje za pomoc
ASA

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny