wózek elektryczny potwierdzenie odbioru - Stare tematy

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]

Napisano: 15 kwie 2016, 12:24

Podpowiedzcie co zrobić bo gość złożył mi potwierdzenie wózka w grudniu a tak na prawdę odebrał w marcu następnego roku. PFRON zarzucił że powinniśmy rozwiązać umowę i dlaczego nie poczyniliśmy żadnych kroków
des

Napisano: 15 kwie 2016, 12:40

podpisał, w grudniu bo ma 30 dni na podpisanie od odebrania, wez zmien date i niech sie odczepia, powiedz, ze pomylilas, błedny dokument miałaś, tyle pracy przeciez przy tej obsludze zadan PFRON.
Nie daj sie.
martaaa1

Napisano: 15 kwie 2016, 12:54

Mam im napisać jakieś wyjaśnienie, a sprawa jest problematyczna do skończyło się w sądzie i dopiero z tych dokumentów wyszło że wózek odebrał później. Chcieliśmy mu pomóc z tym sądem to PFRON bezwzględnie że powinniśmy rozwiązać umowę. Nie dość że gościa firma naciągnęła to jeszcze my powinniśmy mu dowalić
des

Napisano: 15 kwie 2016, 13:01

Idź w kierunku, że mieliście na uwadze dobro klienta, miesza PFRON, niby nadrzędne dobro osoby niepełnosprawnej, niby do decyzji realizatora wszystko.
dlaczego rozwiązać? bo podpisał z inną datą, podpisał kiedy faktycznie odebrał, napisz, że usługodawca się nie wywiązał.
Kontrolujący to wymyślili?
martaaa1

Napisano: 15 kwie 2016, 13:03

Namieszałam, sorry.Podpisał w grudniu, bo sadził, ze ma 30 dni na podpisanie odbioru wozka. Nie wiedzial, a jest osoba niepelnosprawna
martaaa1

Napisano: 15 kwie 2016, 13:06

Nie bardzo rozumiem, to znaczy w jakim terminie powinien dostarczyć potwierdzenie odebrania wózka? Często zarówno protezy jak i wózki są specjalnie robione na zamówienie i wymagają czasu na wykonanie, i to realizator ustala termin dostarczenia dokumentów. Możesz dokładniej wyjaśnić o co chodzi?
rita5

Napisano: 15 kwie 2016, 13:08

Rita, jest 30 dni od odebrania sprzętu. Odebrał w marcu, a podpisał w grudniu o to chodzi.
Podpisał za wcześnie, rozumiesz?
olka21

Napisano: 15 kwie 2016, 14:03

Własnie, podpisał za szybko, ja dowiedziałam się że odebrał w marcu następnego roku dopiero z dokumentów jakie składał do rzecznika konsumentów. Zamiast rozwiązać z nim umowe to za niego wystąpiliśmy do prokuratury o popełnienie przest przez sprzedawce. Chcieliśmy to pomóc to nas teraz chcą załatwić
des

Napisano: 15 kwie 2016, 14:52

Typowe działanie, serio, niby mamy działać dla dobra osoby, a później ciągają pracownika. nie wiem co Ci poradzić, serio.
olka21

Napisano: 19 kwie 2016, 20:48

W jakim programie zakupił wózek, AS?? Podstawa jest umowa. Tam jest konkretna data rozliczenia. I jezeli wózek kosztował powyżej 10tys. Powinien być weksel. Szkoda tego niepełnosprawnego ale zamiast kupić u uczciwego sprzedawcy to szukają okazji i szemranych firm.
eryk

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x