moduł II - umowa - terminy

Awatar użytkownika
Tomasz1981
Inspektor
Zajmuję się: REHABILITACJA SPOŁECZNA
Kontakt:

Re: moduł II - umowa - terminy

Post autor: Tomasz1981 »

nie wiem jak u Ciebie,ale my w umowach mamy jasno napisane, ze wypłata m.in. po dostarczeniu faktury; jak możesz zrobić wypłatę bez faktury, na podstawie czego?
pcprkolb
Referent
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: pcprkolb »

na podstawie ich deklaracji i zaświadczenia z uczelni ile kosztuje semestr. na spotkaniu w pfron mówili żeby wypłacać pod rozliczenie bo "biedni" studenci nie mają za co zapłacić czesnego. dopiero po wypłacie donoszą faktury. nie licznym ale tak robimy
Awatar użytkownika
Tomasz1981
Inspektor
Zajmuję się: REHABILITACJA SPOŁECZNA
Kontakt:

Post autor: Tomasz1981 »

na najbliższym spotkaniu/szkoleniu w SPA zapytam o to :)
Awatar użytkownika
Mixi
Stażysta
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: Mixi »

pcprkolb pisze:na podstawie ich deklaracji i zaświadczenia z uczelni ile kosztuje semestr. na spotkaniu w pfron mówili żeby wypłacać pod rozliczenie bo "biedni" studenci nie mają za co zapłacić czesnego. dopiero po wypłacie donoszą faktury. nie licznym ale tak robimy

Zgadzam sie z tym, tez tak robimy, przyniesienie faktury nie jest konieczne do wypłaty środków
marzenia2302
Stażysta
Zajmuję się: AS
Kontakt:

Post autor: marzenia2302 »

zapytamy, zapytamy.. :) ale wydaje mi się, że przelewu nie musimy uzależniać od przysienia faktury..
cpr3
Starszy referent
Zajmuję się: PS/WRiSPZ/obsługa
Kontakt:

Post autor: cpr3 »

Juz to było. Można wpisać w umowie że przyniesie fakturę po wypłacie dofinansowania.
My wypłacamy dopiero jak przyniesie fakturę.
Awatar użytkownika
PCPR-Trz
Referent
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: PCPR-Trz »

Tomasz1981 pisze:
ja mam taki przypadek, że nie będę mógł podpisać umowy w maju, ponieważ studentowi skończyło się orzeczenie, a komisja jest w czerwcu, więc będzie musiał złożyć nam pismo o przywrócenie terminu (realizator może przywrócić termin bez udokumentowania), wtedy podpiszemy umowę w czerwcu i wypłata za czesne też w czerwcu
Nie jestem pewna, ale chyba będziesz musiał poinformować o tym swój oddział PFRON (napisać o wydłużenie terminu wypłat)
Awatar użytkownika
PCPR-Trz
Referent
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: PCPR-Trz »

My wypłacamy czesne po podpisaniu umowy, a fakturę mają najpóźniej dostarczyć z zaświadczeniem o ukończeniu semestru. Natomiast zaświadczenie o ukończeniu semestru - ok 2 tygodni po dacie, która była wpisana na zaświadczeniu z uczelni.
marzenia2302
Stażysta
Kontakt:

Studentka złożyła mi dzisiaj wniosek o dofinansowanie czesne + dodatek (rok akad. 2016/2017) Czesne już opłaciła więc teraz umowę sporządzam na refundację...?
marzenia2302
Stażysta
Kontakt:

Ale refundacja tylko czesnego... :( Więc skoro można przywracać termin (prawie bez ograniczeń..) to przyjmuję ten wniosek i umowa dofinansowania na czesne i dodatek..
O, to już mam odpowiedź :lol: :geek:
ODPOWIEDZ