Mój nowy program od 2018- sygnity

Wybrane tematy:
Deputat węglowy zaświadczenie o dochodach Emerytura w marcu Potrącenie nadpłaty świadczenia uzupełniającego proszę sprawdzcie Śmierć zarządcy co dalej?
ODPOWIEDZ
zochi
Stażysta
Zajmuję się: ŚW/DM/DE/KDR
Kontakt:

Mój nowy program od 2018- sygnity

Post autor: zochi »

Witam,

Mamy pytanie do wszystkich którzy pracują na sygnit. Od tego roku zmieniono u nas program i próbuje właśnie się trochę w nim obeznać i powprowadzać wnioski te co obowiązują. No i wprowadzam wydatki ale już mnie zagieło:

czynsz:
-płacony do zarządcy (jednostka podległa gminie) - wybieram Instytucja i zarządca ta instytucja
- miesięczny
- wpisuje kwota miesięczna 140

Ten czynsz jest wg stawek zasobu gminy bo ten lokal nalezy do gminy, więc wybieram opcję:
wg stawek zasobu gminy
no i teraz problem:

jest pole obowiązkowe stawka które trzeba uzupełnić a kilkając na nie lub cokolwiek innego nie dzieje się nic, nie można nic wpisać - ktoś wie o co chodzi??
Maxima
VIP
Zajmuję się: DM DE
Kontakt:

Re: Mój nowy program od 2018- sygnity

Post autor: Maxima »

zochi pisze:wybieram opcję:
wg stawek zasobu gminy
Nie mam czegoś takiego, a też korzystam z Sygnity
zochi
Stażysta
Zajmuję się: ŚW/DM/DE/KDR
Kontakt:

Post autor: zochi »

Maxima pisze:
zochi pisze:wybieram opcję:
wg stawek zasobu gminy
Nie mam czegoś takiego, a też korzystam z Sygnity
jest:
zobacz np.: nowy wniosek - wniosek o dodatek mieszkaniowy - wybierz osobę - potem dopiero pozycja 12. łączna kwota wydatków za mieszkanie za ostatni miesiąc - klikasz dosłownie pole obok po prawej stronie znak jakby mozliwość czegoś dodania.

Pojawia się okno wydatków mieszkaniowych - dodajesz zielonym plusem - wybierasz wydatek czynsz - na dole opcja: wydatek do obliczeń: wg rachunku lub druga wg stawek zasobu gminy i jak wybierzesz tą drugą to na nowy kolor pojawia się pole obowiązkowe "stawka" i "obliczona kwota"

no ale w polu stawka ja osobiście nie mogę nic wpisać i nie wiem dlaczego.
mattana
Stażysta
Zajmuję się: SW DS ST SR FA DM
Kontakt:

Post autor: mattana »

też mam ten sam problem, czy ktoś sobie z tym poradził?
ODPOWIEDZ