moje studia... - Uzależnienia, Bezdomność

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 22 cze 2013, 1:02

niedługo ukończę studia o specj. profilaktyka uzależnień, mieszkam w małej gminie, czy w małych gminach są w ogóle stanowiska pracy dot. uzależnień? chodzi mi o to, czy w gminach są osoby zajmujące się tą dziedziną, np. w osrodkach pomocy społecznej, albo jakieś grupy wsparcia, gupy AA, porady punkty...
~ola

Napisano: 25 cze 2013, 10:42

w gminach są, ale nie w każdej. To zależy od podejścia danego samorządu do tych trudnych i zdaniem niektórych mało ważnych kwestii społecznych oraz możliwości finansowych.
~iwona

Napisano: 26 cze 2013, 19:47

ola. Profilaktyka uzależnień - to za mało .
~emilka

Napisano: 27 cze 2013, 0:18

emilka, dlaczego za mało?
~ola

Napisano: 14 lis 2013, 0:07

to fajne studia konczysz, ze nie masz zielonego pojecia o instytucjach, w ktorych moglbys pracowac
~maciek

Napisano: 14 lis 2013, 13:04

Studia o profilaktyce uzależnień, nie dają Ci uprawnień do prowadzenia np. terapii. Do tego wymagany jest ukończenie specjalizacji np. instruktor/ specjalista terapii uzależnień. Chociaż w niektórych miejscowościach (zwłaszcza małych), praktykuje się, że byle jaki papier z mgr i już można być nawet bogiem (nie obrażając nikogo). Studia Twoeje -ciekawe, ale ja bym je uzupełniła jescze specjalizacją w danym obszarze. Pozdrawiam
~DORIS

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x