Może banał ale upewnijcie mnie proszę :) - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 03 lut 2016, 12:48

jak Wy to robicie :
Pani składa wniosek o ZR wraz z dodatkiem na wychowawczy i nie ma innych dokumentów, to czy wystarczy że:
1. weryfikuje przez empatie "weryfikacja danych o dochodach w systemie informatycznym MF" ? i drukuje to ? i tak ze wszystkimi dorosłymi członkami rodziny ?
2. składka zdrowotna też weryfikacja składek w systemie informatycznym ZUS ? wszystkich dorosłych członków rodziny i drukuje ?
3. składka ZUS ubezpieczenie społeczne (do wychowawczego) ?
4. PESEL tez wszystkich członów rodziny ?
i to wystarczy? czy wołam pity, oświadczenia ??? czy nie ???
i np. te dochody z empatii MF wpisuje do programu ( mam sygnity) czy to sie jakoś wczytuje samo ??
+ewa

Napisano: 03 lut 2016, 12:58

do wniosku o rodzinne klient MUSI dolaczyc oswiadczenia o dochodach nieopodatkowanych, z dzialalnosci na ryczalt, ha pzrel jesli ma i w przypadku utraty badz uzysku dokumenty potwierdzajace wysokosc i date utraty lub uzysku, natomiast organ we wlasnym zakresie sciaga z empatii(lub droga pisemna) informacje o dochodach za rok bazowy opodatkowanych na zasadach "ogolnych', skladki za rok bazowy z zus, informacje o zgloszeniu do ubezpieczen...wiec jesli pani nie zlozyla ci tego co musi dolaczyc do wniosku - to ja wzywasz do dolaczenia tego a reszte sciagasz sama:) w programie samo raczej sie nie wczyta z emaptii we wniosek, wiec to co otrzymasz musisz wpisac do wniosku tak jak to robilas jak ci klient przyniosl zaswiadczenia...kwestia tego czy drukowac i czy te wydruki podpisywac to juz kwestia uznania:) mysle ze poki co wszyscy drukuja , ja nie podpisuje :)
kb
Awatar użytkownika
VIP
Od: 02 lut 2007, 15:50
Zajmuję się:

Napisano: 03 lut 2016, 13:10

kb pisze:do wniosku o rodzinne klient MUSI dolaczyc oswiadczenia o dochodach nieopodatkowanych, z dzialalnosci na ryczalt, ha pzrel jesli ma i w przypadku utraty badz uzysku dokumenty potwierdzajace wysokosc i date utraty lub uzysku, natomiast organ we wlasnym zakresie sciaga z empatii(lub droga pisemna) informacje o dochodach za rok bazowy opodatkowanych na zasadach "ogolnych', skladki za rok bazowy z zus, informacje o zgloszeniu do ubezpieczen...wiec jesli pani nie zlozyla ci tego co musi dolaczyc do wniosku - to ja wzywasz do dolaczenia tego a reszte sciagasz sama:) w programie samo raczej sie nie wczyta z emaptii we wniosek, wiec to co otrzymasz musisz wpisac do wniosku tak jak to robilas jak ci klient przyniosl zaswiadczenia...kwestia tego czy drukowac i czy te wydruki podpisywac to juz kwestia uznania:) mysle ze poki co wszyscy drukuja , ja nie podpisuje :)

dziękuję Ci bardzo! żle sie wyraziłam wniosek +załacznik 4, 6, mam, tylko chodziło mi o Urząd Skarbowy i ZUS czy to wystarczy tylko przez weryfikacje zrobic :)
i robie tak dla wszystkich dorosłych członków rodziny ?

a co robicie w sytuacji jak w roku bazowym osoba pracowała np. w dwóch różnych zakładach, a teraz tylko w jednym, i z tego jednego jest utrata to jak rozbijacie tą składkę zdrowotna?
+ewa

Napisano: 03 lut 2016, 13:41

a powiedzcie mi jeszcze jaki okres zaznaczacie przy weryfikacji zgłoszenia osoby do ubezpieczenia społecznego przy ubieganiu sie o dodatek wychowawczy ?????
+ewa

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x