mam taką sytuacje ze 2 lata temu wysłaliśmy pani wnioski ZR i ZP do ROPS ponieważ oświadczyła ze mąż pracuje za granicą. otrzymaliśmy zwrotnie te wnioski wraz z pismem iz brak jest podstaw do rozstrzygnięcia tej sprawy w oparciu o art.21, ze w obecnym stanie rzeczy brak przesłanek do przyjęcia ze w przedmiotowych sprawach mają zastosowanie przepisy o koordynacji systemów zabezpieczenia społecznego w zakresie świad. rodz. Wnioski te miały btaki ros ja wezwał ona ich nie dostarczyła, wobec tego nie milei podstaw ani danych ze by wysłac zapytanie do instytucji zagranicznej. napisali równiez ze przekazują te wnioski na podstawie art. 23a ust 7 pkt 1 i ja przyznałam ZP tej pani na dziecko. teraz minął okres orzeczenia i znów skalada wniosek na ZP ta pani i o świadcza ze z tego co je wiadomo maz pracuje w firmie... tu podaje adres polski firmy... w tej samej co ostatnio, a w oświadczeniu gdzie mamy o pracy za granicą nie podpisała się. co mam zrobic z tym wnioskiem ma go ja rozpatrzeć, czy wysłać do ROPS??
up up co o tym myślicie, czy jeżeli to jest ta sama praca co wtedy a kobita nie chce wpisać nic innego tylko nazwę i adres polskiej firmy, a pracuje za granicą co wynikło z rozmowy, bo pracuje tam gdzie wcześniej a mam wcześniejsza umowę, polski pracodawca ale miejsce wykonywania pracy Austria. Czy ma jej wydać decyzje na Zp i juz??