zlecenie i przejście na etat - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 17 wrz 2014, 8:27

Mam klientkę, od lipca pracuje na umowę zlecenie, kazałam jej przynieśc dochody za sierpień- będzie uchylenie. sierpniową umowę miała do 31.08. natomiast we wrześniu, dokładnie 3.09. przeszła na umowę o pracę. ten sam pracodawca. Czy w związku z tym, że kobieta ma 2 dni bez żadnej umowy mogę obecną umowę traktować jako kontynuację poprzednich zleceń? Przecież pracy nie straciła, dalej pracuje w tym samym miejscu u tego samego pracodawcy...
kasiap

Napisano: 17 wrz 2014, 8:30

straciła pracę na umowę zlecenie, od września nadal przysługuja świadczenia, z umowy o pracę uzysk robisz za pażdziernik i ewentualnie od listopada nie będzie przysługiwał ZR
bogusik

Napisano: 17 wrz 2014, 10:15

dzięki, w przypadku gdyby w/w umowa o pracę była zawarta 01.09, mogłabym to traktować jako kontynuację pracy u tego samego pracodawcy, prawda?
kasiap

Napisano: 18 wrz 2014, 15:27

dołączam się do pytania mam taką samą sprawę tylko bez przerwy w zatrudnieniu
oliwia1234

Napisano: 18 wrz 2014, 18:35

utrata i uzyskanie
xxz

Napisano: 18 wrz 2014, 19:11

kasiap pisze:dzięki, w przypadku gdyby w/w umowa o pracę była zawarta 01.09, mogłabym to traktować jako kontynuację pracy u tego samego pracodawcy, prawda?
nie:) umowa zlecenia to jedno zatrudnienie, ktorego juz nie ma (czyli nie liczysz z niej juz uzysku), a umowa o prace to nastepne zatrudnienie, z ktorego jest uzysk...
kb
Awatar użytkownika
VIP
Od: 02 lut 2007, 15:50
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x