Gość od 2011 roku pobiera rentę z ZUS pierwsza decyzję ową rencinkę miał przyznaną do 31.12.2012r. Następnie w styczniu 2013r. staną na komisję jednakże orzecznik ZUS stwierdził, iż może iść od stycznia do pracy, wkurzył się niemiłosiernie i złożył odwołanie sądził się do maja 2014r. kiedy to sąd stwierdził, iż owa renta mu się należy i nakazał wypłatę od stycznia 2013r. do maja 2014r. w czerwcu 2014r. miał następną komisję w ZUS gdzie orzeczono, iż owa renta jednak mu się należy i przyznana została na dwa lata. Teraz jak rozpatrzyć ów przypadek, czy traktować to jako ciągłość renty, czy bawić się np. w uzysk dochodu za miesiąc następny po jej otrzymaniu czyli za czerwiec 2014r. choć co do tego nie jestem całkiem pewna, bo przecież w lipcu miał następną decyzję z ZUS, ? może ktoś ma jakiś sensowny pomysł ? Zaznaczam, iż w 2013r. brak dochodów z ZUS.
No, no, masz niezłą zagwozdkę. J
a w takich zagmatwanych przypadkach piszę do urzędu wojewódzkiego ew. MPiPS-u. Zawsze odpowiadają, wtedy mam podkładkę w razie kontroli.
mam prośbę AAsia czy mogłabyś wrzucić pismo do MPiPSu? chciałbym tez spróbować do nich napisać ale nie za bardzo mam pomysł jak te pismo skonstruować. z góry dziękuję.