na jaki art. się powołać - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 12 cze 2014, 10:55

Wiem, że dłużnik podjął pracę, na jaki art. mam się powołać żeby go wezwać do dostarczenia umowy o pracę? może KTOŚ pomocny:)
~Magda~

Napisano: 13 cze 2014, 10:51

Nikt nie miał takiej sytuacji, proszę pomóżcie :)
~Magda~

Napisano: 13 cze 2014, 10:56

nie ma konkretnego artykułu, powołaj ogólnie ustawę o FA, zawsze możesz wystąpić do ZUS z zapytaniem czy jest zgłoszony do ubezpieczenia, z jakiego tytułu i przez kogo.
ola2

Napisano: 13 cze 2014, 11:23

a poco w ogóle masz go wzywać
jezeli przeprowadziłaś wywiad i zaktywizowałaś w pup (o ile był zarejestrowany) to koniec tematu reszta należy do komornika niech on ustala i wystepuje
a poza tym to skąd wiesz że podjął pracę masz jakiś dokument ? to że widziałaś jak chodzi do pracy czy słyszałaś od kogos że pracuje to nie powód do pedejmowania działań w tym zakresie ja bym sie nie przejmowała
ja fa

Napisano: 13 cze 2014, 11:39

było tak: dłużnik został zobowiązany do zarejestrowania się w PUP - odebrał list po czym zadzwonił, że nie może się zarejestrować ponieważ jest w trakcie załatwiania pracy zobowiązując się do dostarczenia umowy. Minął dość długi okres a on się nie zjawił więc chciałabym go wezwać.
~Magda~

Napisano: 13 cze 2014, 12:01

wszczęcie postepowania w sprawie uznania za uchylającego sie pismo do ks a jak nie płaci to decyzja uznająca za dłużnika uchylejącego sie
nie ma co sie zastanawiac a może pracuje na czarno a może nie dostał tej pracy a może to może tamto
postępowanie musi iść jak ci nic nie doniesie to jak wytłumaczysz sie ze nie prowadziłaś postępowania?
ja fa

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x