na jakie artykuły się powołać- ślub - Świadczenia rodzinne

Strona 2 z 2    [ Posty: 15 ]

Napisano: 14 maja 2019, 15:43

Jak już tak się upierasz, to możesz poinformować ją, że sytuacja dochodowa rodziny uległa zmianie, ale nie ma ona wpływu na przyznane świadczenia.
Człowiek jest istotą, która całe swe życie trawi na próbach przekonania siebie, że jej istnienie nie jest bezsensowne.
Albert Camus
noteev
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 30 sty 2016, 12:40
Zajmuję się:

Napisano: 14 maja 2019, 15:52

tylko kierowniczka kazała mi wydac decyzje zmieniajaca bo zmieniła się sytuacja dochodowa i rodzinna. ja tez jestem zdania zeby odstapic od wydania decyzji ale siła wyzsza
sylwiagops
Referent
Od: 04 mar 2019, 11:46
Zajmuję się: ŚR i FA, ŚW

Napisano: 14 maja 2019, 15:58

A co ona chce zmieniać w decyzji pierwotnej skoro uprawnienia nie ulegają zmianie ??????
~o~
VIP
Od: 08 mar 2017, 13:24
Zajmuję się: ŚR

Napisano: 14 maja 2019, 19:34

Rety, co za herezje? skoro w dalszym ciągu wnioskodawczyni jest uprawniona do świadczeń, to po co korespondencja ze stroną?
W system wprowadzam wniosek o zmianę sytuacji życiowej. Zmieniam nazwisko i stan cywilny, wprowadzam męża i jego dochody, drukuję weryfikację i dochody rodziny, wpinam w teczkę i koniec tematu.
Jeśli byłoby przekroczenie i uchylenie, powołuję się na definicję rodziny.
Ulciak
Referent
Od: 25 lut 2019, 17:43
Zajmuję się: Świadczenia rodzinne

Napisano: 03 cze 2019, 10:41

sylwiagops pisze:tylko kierowniczka kazała mi wydac decyzje zmieniajaca bo zmieniła się sytuacja dochodowa i rodzinna. ja tez jestem zdania zeby odstapic od wydania decyzji ale siła wyzsza
Sytuacja materialna i rodzinna strony uległa zmianie, ale organ nie wydaje decyzji w sprawie sytuacji materialnej i rodzinnej strony tylko w sprawie uprawnień do określonych świadczeń - a to nie uległo zmianie. No i generalnie jak się zmienia decyzję to dotyczy to jakiegoś konkretnego elementu tej decyzji, czyli czegoś co w niej było. A zakładam, że w w sentencji dec. przyznającej o składzie rodziny ani dochodach jednak nie piszecie? Więc żadna siła wyższa, nie ma najmniejszych podstaw do wydania decyzji, a skoro nie ma podstaw, to ta decyzja będzie nieważna ;)
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Strona 2 z 2    [ Posty: 15 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x