na jakie artykuły się powołać- ślub
- noteev
- Administrator
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: na jakie artykuły się powołać- ślub
Jak już tak się upierasz, to możesz poinformować ją, że sytuacja dochodowa rodziny uległa zmianie, ale nie ma ona wpływu na przyznane świadczenia.
Człowiek jest istotą, która całe swe życie trawi na próbach przekonania siebie, że jej istnienie nie jest bezsensowne.
Albert Camus
Albert Camus
-
- Referent
- Zajmuję się: ŚR i FA, ŚW
- Kontakt:
tylko kierowniczka kazała mi wydac decyzje zmieniajaca bo zmieniła się sytuacja dochodowa i rodzinna. ja tez jestem zdania zeby odstapic od wydania decyzji ale siła wyzsza
-
- VIP
- Zajmuję się: ŚR
- Kontakt:
A co ona chce zmieniać w decyzji pierwotnej skoro uprawnienia nie ulegają zmianie ??????
-
- Referent
- Zajmuję się: Świadczenia rodzinne
- Kontakt:
Rety, co za herezje? skoro w dalszym ciągu wnioskodawczyni jest uprawniona do świadczeń, to po co korespondencja ze stroną?
W system wprowadzam wniosek o zmianę sytuacji życiowej. Zmieniam nazwisko i stan cywilny, wprowadzam męża i jego dochody, drukuję weryfikację i dochody rodziny, wpinam w teczkę i koniec tematu.
Jeśli byłoby przekroczenie i uchylenie, powołuję się na definicję rodziny.
W system wprowadzam wniosek o zmianę sytuacji życiowej. Zmieniam nazwisko i stan cywilny, wprowadzam męża i jego dochody, drukuję weryfikację i dochody rodziny, wpinam w teczkę i koniec tematu.
Jeśli byłoby przekroczenie i uchylenie, powołuję się na definicję rodziny.
- Iks
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Sytuacja materialna i rodzinna strony uległa zmianie, ale organ nie wydaje decyzji w sprawie sytuacji materialnej i rodzinnej strony tylko w sprawie uprawnień do określonych świadczeń - a to nie uległo zmianie. No i generalnie jak się zmienia decyzję to dotyczy to jakiegoś konkretnego elementu tej decyzji, czyli czegoś co w niej było. A zakładam, że w w sentencji dec. przyznającej o składzie rodziny ani dochodach jednak nie piszecie? Więc żadna siła wyższa, nie ma najmniejszych podstaw do wydania decyzji, a skoro nie ma podstaw, to ta decyzja będzie nieważnasylwiagops pisze:tylko kierowniczka kazała mi wydac decyzje zmieniajaca bo zmieniła się sytuacja dochodowa i rodzinna. ja tez jestem zdania zeby odstapic od wydania decyzji ale siła wyzsza

Walka z wiatrakami since 1998.
Oprócz na jakie artykuły się powołać- ślub - Świadczenia rodzinne przeczytaj również:
decyzja dotycząca przyznania Świadczenia pilęgnacyjnego.
od kiedy należy sie świadczenie rodzicielskie?
ulga na dzieci- liczyć całość ?
złotówka za złotówka - problem
pani zakończyła urlop wychowawczy na jedno złożyła papiery n
świadczenie rodzicielskie a zasiłek dla bezrobotnych
jak liczyć okres 6 m-cy na wywiad
Czy świadczenie pielęgnacyjne odmowa wyrównania
św.pielęgnacyjne - koordynacja
decyzja odmowna - specjalny zasiłek opiekuńczy
koordynacja i okres uchylenia - proszę pilne!
Opiekun prawny w małżeństwie a samotne na wnuka
MOW czy należy się ŚR i 500+ ?
nienaleznie wypłacone swiadczenia rodzinne
zwrot zasiłku pielęgnacyjnego po 13 latach
świadczenie rodzicielskie - kwota różnicy do wypłaty