na jakie artykuły się powołać- ślub

Wybrane tematy:
Wzory decyzji Wzory wniosków o świadczenia rodzinne - UKRAINA Zmiana wysokości świadczenia pielęgnacyjnego ZANIM ZAŁOŻYSZ NOWY TEMAT - PRZECZYTAJ! kwestia ŚP dopytanie Kiedy wypłacacie świadczenie rodzinne ??
Awatar użytkownika
noteev
Administrator
Zajmuję się:
Kontakt:

Re: na jakie artykuły się powołać- ślub

Post autor: noteev »

Jak już tak się upierasz, to możesz poinformować ją, że sytuacja dochodowa rodziny uległa zmianie, ale nie ma ona wpływu na przyznane świadczenia.
Człowiek jest istotą, która całe swe życie trawi na próbach przekonania siebie, że jej istnienie nie jest bezsensowne.
Albert Camus
sylwiagops
Referent
Zajmuję się: ŚR i FA, ŚW
Kontakt:

Post autor: sylwiagops »

tylko kierowniczka kazała mi wydac decyzje zmieniajaca bo zmieniła się sytuacja dochodowa i rodzinna. ja tez jestem zdania zeby odstapic od wydania decyzji ale siła wyzsza
~o~
VIP
Zajmuję się: ŚR
Kontakt:

Post autor: ~o~ »

A co ona chce zmieniać w decyzji pierwotnej skoro uprawnienia nie ulegają zmianie ??????
Ulciak
Referent
Zajmuję się: Świadczenia rodzinne
Kontakt:

Post autor: Ulciak »

Rety, co za herezje? skoro w dalszym ciągu wnioskodawczyni jest uprawniona do świadczeń, to po co korespondencja ze stroną?
W system wprowadzam wniosek o zmianę sytuacji życiowej. Zmieniam nazwisko i stan cywilny, wprowadzam męża i jego dochody, drukuję weryfikację i dochody rodziny, wpinam w teczkę i koniec tematu.
Jeśli byłoby przekroczenie i uchylenie, powołuję się na definicję rodziny.
Awatar użytkownika
Iks
VIP
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: Iks »

sylwiagops pisze:tylko kierowniczka kazała mi wydac decyzje zmieniajaca bo zmieniła się sytuacja dochodowa i rodzinna. ja tez jestem zdania zeby odstapic od wydania decyzji ale siła wyzsza
Sytuacja materialna i rodzinna strony uległa zmianie, ale organ nie wydaje decyzji w sprawie sytuacji materialnej i rodzinnej strony tylko w sprawie uprawnień do określonych świadczeń - a to nie uległo zmianie. No i generalnie jak się zmienia decyzję to dotyczy to jakiegoś konkretnego elementu tej decyzji, czyli czegoś co w niej było. A zakładam, że w w sentencji dec. przyznającej o składzie rodziny ani dochodach jednak nie piszecie? Więc żadna siła wyższa, nie ma najmniejszych podstaw do wydania decyzji, a skoro nie ma podstaw, to ta decyzja będzie nieważna ;)
Walka z wiatrakami since 1998.
ODPOWIEDZ