nabycie gospodarstwa - PILNE!!! do ŚP - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 08 sty 2014, 10:52

Kobieta składa wniosek na ŚP. dałam odmowę, SKO dało do ponownego rozpatrzenia, zarzucając mi, że nie zbadałam faktów związanych z gospodarstwem (co przy Ś jest dla mnie bez sensu, ale nie będę się kłócić z SKO).

SKO kazało zbadać, \"czy gospodarstwo nabyli oboje małżonkowie, czy tylko jedno z nich, czy stanowi ono majątek wspólny, czy odrębny jednego z nich, czy gospodarstwo to kupili, czy utrzymali w drodze darowizny, czy nabyli w inny sposób.\"

Wezwałam Kobietę. Przyniosła akt notarialny. W akcie wskazane jest, że gospodarstwo zostało nabyte w formie umowy o podział majątku wspólnego i dział spadku. Gospodarstwo dostał mąż po jego ojcu. Kobiety nie ma w akcie notarialnym.

Kwestia jest tego typu: spadek był gdy byli już małżeństwem. Czy więc jest to ich majątek wspólny, czy może tylko męża a jej nic do tego?
~Martini

Napisano: 08 sty 2014, 11:06

jeżeli to spadek po rodzinie męża to majątek męża, ale obowiązek płacenia KRUS ma jeżeli nie na rozdzielności majątkowej
~nyta

Napisano: 08 sty 2014, 11:26

a co ma pole do sw. piel?
~kaska .

Napisano: 08 sty 2014, 11:28

spadek nie wchodzi do wspólnego majątku małżonków
co ma pole do ŚP i co ma obowiązek płacenia krus ?

ja przyznaję rolnikom ŚP
~ewalu

Napisano: 08 sty 2014, 12:36

Nie ma nic, dałam odmowę z innego powodu, ale mniejsza o to...

SKO uchyliło, dało do ponownego rozpatrzenia i kazało m.in. (co dla mnie również nie ma żadnego związku ze sprawą ŚP) ustalić kwestię gospodarstwa.

Poje.ane to SKO jest po prostu...

Babka u mnie była. Napisała mi ośw pod odpowiedzialnością karną. Wskazała w nim wszystko to, co w akcie i że ona nie ma nic wspólnego z tym gospodarstwem.

Mam coś jeszcze robić w tej sprawie, gdzieś występować z wnioskiem, czy mi już to wystarczy?
~Martini

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x