Nam radca prawny każe sprawdzać, czy w deklaracji śmieciowej też mają zmieniony numer domu. I mamy brać pod uwagę, czy zmienili też adres w ewidencji ludności, jeśli posiadają meldunek. Ewentualnie decyzja o nadaniu numeru budynku / lokalu.Iza 27 pisze: ↑12 paź 2022, 22:04U mnie taka sytuacja: facet złożył wniosek na nr 5, deklaracja ceeb na 5a, bo wcześniej deklaracje do ceeb złożył jego brat na nr domu 5 i on już nie mógł na ten sam, więc urzędniczka mu wpisała 5a,Facet nadal sobie nr domu 5a(ma na to dokumenty), ale piec ten sam, czyli na nr 5a.Zmiana nr domu nastąpiła po złożeniu deklaracji ceeb. Tez nie wiem jak do tego podejść, bo nowy adres, ale ten sam stary piec. I badż tu mądry.......
no właśnie podobno nie powinniśmy dawać , powinna pojsc odmowa bo deklaracja po 11 sierpnia a nie jest to nowe źródło. Podobno w lexie sa takie interpretacjeIza 27 pisze: ↑12 paź 2022, 22:04U mnie taka sytuacja: facet złożył wniosek na nr 5, deklaracja ceeb na 5a, bo wcześniej deklaracje do ceeb złożył jego brat na nr domu 5 i on już nie mógł na ten sam, więc urzędniczka mu wpisała 5a,Facet nadal sobie nr domu 5a(ma na to dokumenty), ale piec ten sam, czyli na nr 5a.Zmiana nr domu nastąpiła po złożeniu deklaracji ceeb. Tez nie wiem jak do tego podejść, bo nowy adres, ale ten sam stary piec. I badż tu mądry.......
i co w takiej sytuacji robicie? z jednej strony nie mozemy dopuscic zeby znowy sie tworzyly nowe domy, jak wczesniej gospodarstwa. ale z drugiej strony nie ma obowiazku prawnego wyodrebniania tych domow...