Dwa dodatki z tego samego adresu - raport - Dodatek osłonowy / bon energetyczny / inne dodatki "paliwowe"

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 11 paź 2022, 7:37

Czy robił ktoś raport z już przyznanych decyzji - dwa lub więcej decyzji na ten sam adres? Szefowa wyłapała, że sygnity czasem przyznaje drugi dodatek, pomimo że już ktoś z tego adresu miał wypłatę. My sprawdzamy to też w rejestrach pozasystemowych i stąd można wyłapać.
Młodypracownik
Starszy referent
Od: 22 mar 2017, 10:15
Zajmuję się: ŚR/FA/KDR/CP/Dodatki energetyczne

Napisano: 11 paź 2022, 11:15

nie przepuści pod jednym adresem
ale przepuści już jak są błędy w adresie np. masz nr domu 3B, a inna osoba ma nr domu 3 mieszkanie B niby to samo a dla programu to już różnica
albo u mnie pracowało wiele osób i mam np. ul. Dr Fl. Ceynowy , i ul. Ceynowy, Ceynowy i już jest różnica
albo jest adres Ceynowy 1, a inni mają ul. ul. Ceynowy
stąd różnice
jasiak
VIP
Od: 08 mar 2017, 13:29
Zajmuję się: Św/Fa/ŚR

Napisano: 11 paź 2022, 11:38

Niestety przepuszcza, adres dokładnie taki sam był. Sygnity kazało zrobić aktualizację do 2.18-5 ale ile dodatków przyznał podwójnie wcześniej nie wiadomo. Generalnie wyłapuje ale nie wszystko.
Młodypracownik
Starszy referent

Napisano: 12 paź 2022, 17:04

Młodypracownik pisze:
11 paź 2022, 11:38
Niestety przepuszcza, adres dokładnie taki sam był. Sygnity kazało zrobić aktualizację do 2.18-5 ale ile dodatków przyznał podwójnie wcześniej nie wiadomo. Generalnie wyłapuje ale nie wszystko.
Dziń dybry. Właśnie mam przypadek. Nie mam ulic, nie mam numerów lokali, tylko budynki. Dwa wnioski jeden po drugim na adres Iksowo 42A. Wywaliłem w obu wnioskach adresy, bo może jakaś spacja albo coś, ale po wprowadzeniu, na pewno poprawnym, wnioski nie widzą się na krzyż. Wcześniejszy nie informuje, że jest drugi na ten sam adres, ten drugi też nie. Co ciekawe widzą osłony, z których system zaczytał dane :(
Myślę, że może to mieć coś wspólnego z tym, że od czasu do czasu, mimo że na palcach jednej ręki mogę policzyć adresy gdzie mam wprowadzone numery lokali, system informuje mnie o niezgodności adresu wnioskodawcy z członkami rodziny i chodzi właśnie o numer lokalu. Kopiuję wtedy dane przy pomocy narzędzia z menu i teoretycznie powinienem otrzymać okienko ze zmianami. Nie otrzymuję, natomiast komunikat o niezgodności znika.
Ciekawe ile poszło podwójnych. Cyrk będzie miał więcej przedstawień, jak widać :(
Bazyl
Starszy referent
Od: 16 gru 2014, 11:08
Zajmuję się:

Napisano: 13 paź 2022, 8:59

U nikogo się tak w Sygnity nie dzieje? :P
Bazyl
Starszy referent
Od: 16 gru 2014, 11:08
Zajmuję się:

Napisano: 13 paź 2022, 11:07

Napisz do Sygnity. U nas okazało się, że w teoretycznie takich samych miejscowościach były inne kody terytorialne, bo jedna miejscowość była wiejska, druga miejska, a nazwa ta sama...
Młodypracownik
Starszy referent

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x