...nadchodzi koniec OPS-ów
-
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: ...nadchodzi koniec OPS-ów
nie inny rodzaj ludzki, tylko czasami na forum pracownicy socjalni tez najeżdżają na księgowe, a przelewy, faktury, płace robią się same. I w niektórych ośrodkach naprawdę pracownicy socjalni nawet 10% nie spędzają w terenie a dodatek za prace w terenie mają. więc, nie licytujmy się, kto ma lepiej a kto nie
Gośka nie denerwuj się, jak nieraz zaglądnę do urzędu i panie narzekają na swoją pracę to mówie im żeby się zemną zamieniły. I wiesz co słyszę " w żadnym wypadku". One wiedzą co ja robie,że jest kombajnem do wszystkiego, bo to nie ważne czy jest pare osób czy kilkanaście, czy na fakturze pisze 1000 czy 10000 jednakowa praca, od środków trwałych, inwentaryzacji poprzez wynagrodzenia świadczenia, FA , zus-y, sprawozdania, zmiany budżetu, planowanie. Panie w urzędzie mają część tego i ta co robi płace nie zna się na srodkach trwałych. A jak już słyszą dłuznik alimentacyjny, odpisy FA itp. to gadać nie chcą. Pracownicy socjalni widzą co ja robię, ale jak przyjdzie co do czewgo to i tak na nicvh nie mogę liczyć. Idą na urlop przychodzą i zaczynają od pustego biurka, ja idę na urlop pod telefonem a często część dni urlopowych spędzam w pracy bo sa jakieś dodatkowe sprawozdania, planowanie z rezerwy budżetowej ipt. to cały okres gdy mnie nie ma piętrzy się w teczce do zrobienia - i gdzie tu odpoczynek gdy trzeba wszystko nadrabiać po godzinach bo są terminy sprawozdań, bo sa zaplanowane wypłaty świadczeń - a tylko się spóźnij z tym
!!!

TO JEST PRAWDA !!! JA JUŻ OD 7 LAT JAK PRACUJĘ W OŚRODKU NIE MIAŁAM "NORMALNEGO" URLOPU, BO ZAWSZE "COŚ".
chciałem zapytać czy kogoś zwolnili, znaczy się czy sa jakieś zmiany, bo u mnie planowanie na 2016 bez zmian...............
Czy jeśli gmina ma już zespół placówek oświatowych to obligatoryjnie musi utworzyć CUW z ops-em i biblioteką. W ustawie pisze coś o okresie przejściowym 12 miesięcy. Czy może być to dalej po staremu Ośrodek pomocy i biblioteki osobno a zespół szkół razem?
Oczywiście, że może być. U nas w oświacie mają wprowadzić zmiany, ops na 2016 r. bez zmian
Oprócz ...nadchodzi koniec OPS-ów - Księgowość przeczytaj również:
wydanie zaś. za badanie okresowe
księgowanie
korekta PIT 4R
jeszcze raz nienależnie pobrane świadczenia
plan finansowy
F03 sprawozdanie
pokl 2014-2020
rmua
jak zrobić żeby było dobrze
POKL
wydatki strukturalne