Nadciśnienie - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 2    [ Posty: 17 ]

Napisano: 05 sty 2016, 10:54

Czy nadciśnienie tętnicze jest dla was przyczyną przyznania świadczeń z pomocy społ. jako długotrwała i ciężka choroba ?
Franciszek

Napisano: 05 sty 2016, 11:17

choroba jak każda inna - praktycznie nieuleczalna- więc dlaczego nie?
ABC

Napisano: 05 sty 2016, 18:02

Poważne nadcisnienie tętnicze grozi np. wylewem, zawałam, więc pacjent nie może wykonywać wszystkich prac.
xenia

Napisano: 07 sty 2016, 9:05

Jest zaświadcenie od lekarza o długotrwałej lub ciężkiej chorobie jest przesłanaka. my nie doktory, na chorobach nie znamy się
pracuś socjalny
Referent
Od: 22 lip 2015, 8:01
Zajmuję się:

Napisano: 07 sty 2016, 10:09

Co więcej, są potwierdzone przypadki, że kichnięcie może doprowadzić do śmierci.
BadAss

Napisano: 07 sty 2016, 20:40

Opieramy się na zaświadczeniach lekarskich i z nimi nie dyskutujemy! Mnie mało obchodzi na co choruje i w zasadzie nie ma prawa interesować! Jeśli lekarz napisze, że klient choruje na kichanie i jest to poważna i długotrwała choroba, to nie dyskutuję.
Danuleczka

Napisano: 07 sty 2016, 20:48

To są święte słowa! A prawda jest taka, że p. socjalni bardzo często wchodzą w kompetencje lekarzy i posuwają się do swoich komentarzy. Np. ja usłyszałam, że "nie wyglądam na chorą" i w zasadzie mogłabym podjąć te pracę użyteczne - a miałam zaś. od lekarza, że tego typu pracy nie mogę podjąć. Za jakiś czas usłyszałam, żebym lekarza zmieniła, bo źle mnie leczy, gdyż za długo nie mogę wyzdrowieć. A potem dostałam radę, bym przestała brać leki, bo "one tylko pogłębiają moją chorobę". Po tym 3-cim razie złożyłam pisemną skargę do kierownika rejonu.
Petentka Pomocy

Napisano: 02 sty 2017, 21:29

Ja przy nadciśnieniu wspomagająco stosuję kąpiele w żywej soli magnezowej.
loolko

Napisano: 03 sty 2017, 3:26

Franciszek pisze:Czy nadciśnienie tętnicze jest dla was przyczyną przyznania świadczeń z pomocy społ. jako długotrwała i ciężka choroba ?
jeśli jest zaświadczenie od lekarza nie ma się nad czym zastawiać, nieleczone lub źle leczone może doprowadzić do kalectwa lub śmierci, a brak zażywania leków jest jak gwóźdź do trumny a każda choroba która wymaga leczenia jest podstawą do pomocy jeśli osoba kwalifikuje się wg kryteriów, nawet "głupie" zęby, które nieleczone mogą doprowadzić do zapalenia mięśnia sercowego albo zapalenia mózgu
Gość

Napisano: 03 sty 2017, 19:36

Jestem zdania jw.
zew

Strona 1 z 2    [ Posty: 17 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x