nagroda jubileuszowa- pilnie proszę o pomoc - Kadry

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 09 lis 2021, 12:59

Witajcie !
Mam taką sytuację mamy nowego pracownika zatrudnionego trzy dni temu jego staż to 19 lat 11 m-cy i 22 dni, czyli za parę dni powinien otrzymać nagrodę jubileuszowa 20 lat pracy? Mam rację nie ma żadnego zapisu co do czasu wypłaty, że powinien przepracować jakiś czas u danego pracodawcy. Pracownik mówi,że ma staż powyżej 20 lat tylko nie może odszukać świadectw pracy. Pomocy :o
pracownik dmie2021
Stażysta
Od: 24 sty 2021, 18:51
Zajmuję się: dodatki mieszkaniowe, energetyczne, kadry

Napisano: 09 lis 2021, 13:05

Pracuje od niedawna w kadrach, ale myślę, że najpierw powinien przedstawić udokumentować okres swojego zatrudnienia z tych lat. Co do tego czy musi przepracować jakiś okres u danego pracodawcy to nie znalazłam wiele...jest zapis, że wypłaca pracodawca u którego jest aktualne zatrudnienie
ewcia-23-81
Stażysta
Od: 27 lip 2017, 11:37
Zajmuję się: DM

Napisano: 09 lis 2021, 13:48

Nie ma czegoś takiego, że pracownik mówi ile przepracował lat. Musi przedłożyć pracodawcy dokumenty potwierdzające staż pracy.
Czas wypłaty określa §8 ust.4 ROZPORZĄDZENIA RADY MINISTRÓW z dnia 15 maja 2018 r. w sprawie wynagradzania pracowników samorządowych tj. "Nagrodę jubileuszową wypłaca się niezwłocznie po nabyciu przez pracownika samorządowego prawa do tej nagrody."
Płacisz z oszczędności, albo wnioskujesz do władz o uruchomienie środków z rezerwy. Księgowość zawsze coś wyskrobie.
Z poważaniem
thorgal70
Awatar użytkownika
Referent
Od: 16 lis 2016, 13:39
Zajmuję się: Wszystkim i niczym

Napisano: 09 lis 2021, 14:32

ok pracownik przedstawił świadectwa pracy, więc stażowe się zgadza, z informacji od niego uzyskanej wychodzi że ma więcej lat pracy tylko nie może odszukać świadectw pracy. nie miałam jeszcze takiej sytuacji dlatego pytam.DZIĘKUJĘ ZA POMOC, :)
pracownik dmie2021
Stażysta
Od: 24 sty 2021, 18:51
Zajmuję się: dodatki mieszkaniowe, energetyczne, kadry

Napisano: 09 lis 2021, 15:16

pracownik dmie2021 pisze:
09 lis 2021, 14:32
ok pracownik przedstawił świadectwa pracy, więc stażowe się zgadza, z informacji od niego uzyskanej wychodzi że ma więcej lat pracy tylko nie może odszukać świadectw pracy. nie miałam jeszcze takiej sytuacji dlatego pytam.DZIĘKUJĘ ZA POMOC, :)
Pytanie czy w poprzednim zakładzie pracy otrzymał nagrodę jubileuszową?
Pracownik może z poprzedniego zakładu poprosić o kopię dokumentów. Lepiej mieć coś niż wypłacić a za chwilę okaże się, że nie powinien otrzymać tej nagrody.
cpr3
Starszy referent
Od: 14 mar 2017, 16:13
Zajmuję się: PS/WRiSPZ/obsługa

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x