należności na koncie 240 w sprawozdaniach
Re: należności na koncie 240 w sprawozdaniach
należności z kota 240,które ujmę na dz.31.12.2016r w spawozdaniu RB-N to wymagalne czy niewymagalne jeszcze?
ŚR - rozumiem że to świadczenia rodzinne nienależnie pobrane. A od kiedy ŚR są naszym dochodem???? Nienależnie pobrane zwracamy do budżetu państwa. Należności na koniec roku wykazujemy w sprawozdaniu RB-ZN.
Rb-ZN KWARTALNE SPRAWOZDANIE O STANIE ZOBOWIĄZAŃ ORAZ NALEŻNOŚCI SKARBU PAŃSTWA Z TYTUŁU WYKONYWANIA PRZEZ JEDNOSTKI SAMORZĄDU TERYTORIALNEGO ZADAŃ ZLECONYCH
Rb-ZN KWARTALNE SPRAWOZDANIE O STANIE ZOBOWIĄZAŃ ORAZ NALEŻNOŚCI SKARBU PAŃSTWA Z TYTUŁU WYKONYWANIA PRZEZ JEDNOSTKI SAMORZĄDU TERYTORIALNEGO ZADAŃ ZLECONYCH
w RB-N na podst.RB-27S mam to co dotyczy naszej zaliczki ,f-szu,i nien.pobr.sw.rodz,FA,okresowe,stałe,itp.Moje pytanie :czy wykazując z k-ta 240 należności a mam na tym koncie 240 zas okresowe,stałe,FA,SR wykazuję je w RB-N jako wymagalne czy niewymagalne na 31.12.2016r
W Rb 27S nie ujmuję nienależnie pobranych świadczeń bo to nie MÓJ dochód. W Rb 27 S mam tylko fa i zaliczka moja część.
Oprócz należności na koncie 240 w sprawozdaniach - Księgowość przeczytaj również:
Pytanie oprogram
"13" a potrącenia
ZUS IWA
pomocy
PIT 11 CZY PIT R
pomocy, FA
księgowanie nienależnie pobranego zasiłku stałego i okresowe
dpsy
Zwrot zasiłku stałego par. 0940
dł.alimentacyjni
Świadczenie rehabilitacyjne a 13-tka
duplikat KDR