NAMIESZALI MI
NAMIESZALI MI
Co w sytuacji gdy dostałam wniosek od oww o podjecie dzialan, wyslalam wezwanie dluznik przyszedl i oswiadczyl ze tutaj mieszka jego matka i ona bedzie odbierac korespondencje on przebywa za granica nie poda mi adresu bo w zaleznosci od zlecenia ma inny adres. czy ja jeste owd?
Re: NAMIESZALI MI
jesteś, ale nie podejmujesz działań wobec dłużnika, czyli w praktyce:
1. piszesz do oww, ze nie możesz podjąć działań jako owd bo dłużnik wyjeżdża za pracą za granicę, ale podał adres do korespondencji
2. przyjmujesz 20 % wpłaty od OWW, bo dłużnik nie zmienił miejsca zamieszkania tylko jeździ za pracą i miejsce pobytu mu się zmienia,
3. pouczasz na piśmie dłużnika, że jak zamieszka za granica to musi wyznaczyć pełnomocnika art 40 § 4 i 5 KPA.
dzięki temu OWW nie musi wyznaczać kuratora, którzy chcą coraz wyższych wynagrodzeń, a za darmo nie ma chętnych.
1. piszesz do oww, ze nie możesz podjąć działań jako owd bo dłużnik wyjeżdża za pracą za granicę, ale podał adres do korespondencji
2. przyjmujesz 20 % wpłaty od OWW, bo dłużnik nie zmienił miejsca zamieszkania tylko jeździ za pracą i miejsce pobytu mu się zmienia,
3. pouczasz na piśmie dłużnika, że jak zamieszka za granica to musi wyznaczyć pełnomocnika art 40 § 4 i 5 KPA.
dzięki temu OWW nie musi wyznaczać kuratora, którzy chcą coraz wyższych wynagrodzeń, a za darmo nie ma chętnych.
Re: NAMIESZALI MI
no niestety nie podal adresu, poniewaz powiedzial ze w zaleznosci od zlecenia zmienia miejsce zamieszkania, ale powiedzial ze pod tym jego adresem matka bedzie odbierac korespondencje.
na wywiad sie zglosil ale nie jest zarejestrowany w pup, a pracuje bez umowy
na wywiad sie zglosil ale nie jest zarejestrowany w pup, a pracuje bez umowy
Oprócz NAMIESZALI MI - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna przeczytaj również:
Co zrobić z tym dłużnikiem?
kartoteka dłuznika
ZA - potrzebuję pomocy
WSZCZĘCIE POSTEPOWANIA
PROSZE !
zgon wierzyciela, osoba uprawniona pełnoletnia
TW i wiedza o składnikach majątkowych dłużnika
dłużnik i piecza zastepcza
urlop dziekański a świadczenia z fa
Elmerku - pomóż
upomnienie sygnity
co wy robicie??