NAPISZCIE CO KONKRETNEGO!!! - Przemoc w rodzinie, Asystent Rodziny

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 03 kwie 2012, 12:29

Proszę - niech ktoś wreszcie napisze coś konkretnego!
Piszecie o papierach, problemach ze spotkaniami - też to mam. Ale czy nic innego nie mają do powiedzenia ludzie, którzy zachwycają się istnieniem ZI ???

Proszę, niech to ONI napiszą co konkretnie wymyśliliście na swoich spotkaniach ZI, co innego poza komisją alkoholową dla alkoholików? Jakie cudowne środki ozdrowienia chorej sytuacji rodzin???

Ktoś pisze - \"małymi kroczkami można razem do czego dojść\" - DO CZEGO - PYTAM??? Do czego innego, niż pracujący z daną rodzina pracownik socjalny, doszli niektórzy z nas? POCHWALCIE SIĘ!!

~AAA

Napisano: 03 kwie 2012, 13:50

Widzę że komuś nie odpowiada, że musi robić papiery... Cóż, życie -.-
~A

Napisano: 03 kwie 2012, 13:56

Nie, nie odpowiada mi - ale robię, bo umiem zrozumieć, że muszę.

Ale co poza tym mamy do zaoferowania rodzinom z problemem przemocy ???? Słucham?
~AAA

Napisano: 03 kwie 2012, 15:14

ja juz dawno pisalam że do zaoferowania mamy wielkieG! to wszystko jest chore, papierow w pi.....u a pomocy naprawde zednej. albo prawie zadnej. a poszkodowany czy sprawca jak sam nie wezmie sie w garść to zadna insrtytucja nie pomoze
~goga

Napisano: 03 kwie 2012, 16:22

ofiara przemocy może skorzystać z bezpłatnej pomocy prawnej, psychologicznej, pedagogicznej... Ponadto pomagam ofiarom w tworzeniu dokumentów: pozwy, wnioski itd. Ofiara zna miejsce, w którym zawsze znajdzie pomoc (ops, policja, poradnia psych.-ped.). Natomiast sprawca przestaje być anonimowy i bezkarny. Też wkurza mnie to, że wszystko dłuuugo trwa, ale nie robić nic też nie możemy!!! Papierów mnóstwo, ale dobra organizacja w dokumentach pozwala sprawniej je wypełniać-wiem, że Ameryki nie odkryłam, ale samo podejście do sprawy ma duże znaczenie! Powodzenia!
~magi

Napisano: 12 kwie 2012, 11:25

W mojej ocenie, zbyt rzadko korzysta się ze skutecznych narzędzi służących do zapewnienia rodzinie bezpieczeństwa ze strony agresywnego ojca, partnera, syna, czy innego agresywnego domownika. Mówię tu o 2 narzędziach:

1. nakaz opuszczenia mieszkania jako środek zapobiegawczy w postępowaniu karnym o znęcanie się nad rodziną

2. nakaz opuszczenia mieszkania - specjalny tryb eksmisji agresywnego domownika w postępowaniu cywilnym na podstawie art.11 a ustawy o przeciwdziałaniu przemocy w rodzinie.

Obydwa te narzędzia służą do szybkiego usunięcia z mieszkania agresywnego członka rodziny. Przy dobrym zabraniu się do sprawy można to osiągnąć nawet w ciągu kilku dni czy 2 tygodni czasu.
~Mariusz Stelmaszczyk

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x