NK-w PIK - Przemoc w rodzinie, Asystent Rodziny

Strona 1 z 2    [ Posty: 13 ]

Napisano: 28 mar 2012, 22:21

pracuję dodatkowo na umowę zlecenie ( płaci mi KRPA)w Punkcie Konsultacyjnym dla ofiar przemocy, na codzień pracuję w MOP-sie, Czy mam prawo zakłądać NK, bo uważam, że nie i ostatnio polemizowałam na ten temat z sekretarzem komisji, gdyż uważam że to właśnie członek komisji ma takie prawo, Czy mam rację?
~Marta

Napisano: 29 mar 2012, 11:22

NK zakładają:
-przedstawiciele jednostek organizacyjnych pomocy społecznej
-członkowie Komisji RPA
-policji
-oświaty
-ochrony zdrowia.
Jeśli nie jesteś członkiem Komisji RPA to nie możesz zakładać NK.
~casia1975

Napisano: 29 mar 2012, 11:40

dodam, że jestem pracownikiem socjalnym
~Marta

Napisano: 29 mar 2012, 12:37

Czyli jesteś przedstawicielem jednostek organizacji pomocy społeczne. Możesz zakładać NK.
~Alka

Napisano: 29 mar 2012, 13:53

No to zakładasz NK jako pracownik socjalny, pod warunkiem że w PIK jesteś jako pracownik socjalny:-),ponieważ NK spisuje się wtedy gdy dany podmiot (jeden z pięciu wyżej wymienionych) w toku prowadzonych czynności służbowych lub zawodowych powziął podejrzenie stosowania przemocy wobec członków rodziny.
~casia1975

Napisano: 29 mar 2012, 16:59

no nie jestem właśnie pewna, pracuje w PIK na rzecz KRPA, a zakładam jako MOPS- coś mi tu nie gra, a podmiot który założył NK to KRPA ( nie jestem członkiem) czy MOPS?
~Marta

Napisano: 30 mar 2012, 12:39

Jeśli nie jesteś członkiem KRPA to nie możesz założyć NK, to że PIK prowadzi KRPA nie jest przesłanką do tego, żeby założyć NK. Pytanie jakie umocowanie ma PIK,bo np. u nas PIK jest w strukturach MOPS a zatem pracownik socjalny MOPS, który tam dyzuruje może zakładać NK.
~casia1975

Napisano: 30 mar 2012, 14:32

mam pytanie, czy zapraszacie ofiarę i sprawcę na gr. roboczą na ten sam dzień a inną godzinę??
~Ka

Napisano: 30 mar 2012, 14:37

U nas akurat to jest inny dzień dla ODP i inny dla OSP, ale wiem że są ośrodki które własnie tak robią: ten sam dzień a inna godzina.
~casia1975

Napisano: 30 mar 2012, 16:08

Jest to błąd aby zapraszać na ten sam dzień. Wyjdzie na kontroli i będzie dym - lepiej to zmieńcie.
~a

Strona 1 z 2    [ Posty: 13 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x