nauka zawodu - Stypendia

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 02 paź 2014, 9:55

Witam,

Wysyłałam do szkół zapytania o to czy uczeń wskazany we wniosku jest uczniem ich szkoły. I dostałam odpowiedź z OSiW OHP że Jan Kowalski jest uczniem I roku Rzemieślniczej Nauki Zawodu i została podpisana z nim umowa o pracę na naukę zawodu w okresie od...do.... i zbaraniałam :shock: Czy mój uczeń, wg. Was Forumowicze, spełnia przesłanki art. 90 ustawy o systemie oświaty? Należy mu się stypendium? Proszę o opinie...
Lucille

Napisano: 02 paź 2014, 10:01

Napisali że jest UCZNIEM SZKOŁY. Tego bym sie trzymała. Możesz spróbować iść w odmowę i zachęcić Kowalksiego by sie odwołał, i zobaczysz co SKO, może coś naświetlą. chyba ze masz niefajne SKO które nie orzeka co do istoty sprawy, a czepia się innych nieistotnych kwestii...
kalina

Napisano: 02 paź 2014, 11:30

co do mojego SKO się nie wypowiem...trochę zastanawia mnie to sformułowanie "jest uczniem I roku" a nie uczniem szkoły..Kilka lat temu (w 2007 r.) odmówiłam udzielnia stypendium osobie odbywającej przygotowanie zawodowe u przedsiębiorcy ale tam ewidentnie był młodociany pracownik, dokształcał się w systemie pozaszkolnym a tu część teoretyczna nauki zawodu realizowana jest w OSiW..Skłaniam się do tego aby przyznać chłopakowi stypendium ale nie chcę wdepnąć na minę...
Lucille

Napisano: 16 paź 2014, 12:15

Ja otrzymując zaświadczenie z zasadniczej szkoły zawodowej mam adnotację czy jest zatrudniony w celu nauki zawodu jeżeli tak to proszę o dołączenie do wniosku zaświadczenia o wysokości osiąganego dochodu za sierpień a jeżeli dotyczy to I klasy to za wrzesień. Otrzymuję takie zaświadczenie i doliczam dochody
jas

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x