Rozliczanie faktur sygnity - Stypendia

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]

Napisano: 01 paź 2014, 11:23

Witam, ja w sygnity rozlicza się faktury/rachunki. Proszę o pomoc jak to zrobić od początku do końca. Mam już wydane decyzje i nie wiem co dalej.
mikik

Napisano: 01 paź 2014, 12:42

1. obliczasz sumę z faktur
2. porównujesz ją z kwotą w planie wypłat za dany okres
3. jeśli kwoty są takie same, to zostawiasz do realizacji, jeśli kwota z faktur jest niższa, to musisz podzielić plan wypłat (poprzez modyfikuj) i blokujesz kwotę, której nie chcesz wypacać.
4. po wypłacie stypendiów robisz sobie filtr decyzji z zablokowanymi świadczeniami (lub inna pozycja z filtru) i odblokowujesz, lub czekasz aż doniosą Ci brakującą kwotę do wypłaty i dopiero wtedy odblokowujesz.
Solitudo cordis,
Solitudo animae
Ojciec76
Administrator
Od: 09 gru 2010, 9:31
Zajmuję się: PS i reszta w zależności od problemu

Napisano: 02 paź 2014, 14:37

Dzieki serdecznie, a w jaki sposób mogę zrobić sobie wydruk z rozliczenia faktur, ręcznie wpisujecie kwoty?
mikiki

Napisano: 06 paź 2014, 9:02

Może mi pomożecie, jak to jest w tym programie uczę się, mam wniosek na ojca, w programie wklepuje obojga rodziców decyzja mi wychodzi na matkę?
2 pyt. Program woła dane matki a co jeśli ojciec jest rozwiedziony ma alimenty, o co mu chodzi?
kaśka11

Napisano: 08 paź 2014, 12:10

wprowadzając dane rodziców przy ojcu odhacz ptaszek, mówiący ze jest on podmiotem wniosku (po prawej stronie, zaraz przy stanie cywilnym)
kama1310
Praktykant
Od: 26 maja 2014, 10:02
Zajmuję się:

Napisano: 14 gru 2017, 11:54

Ojciec76 pisze:1. obliczasz sumę z faktur
2. porównujesz ją z kwotą w planie wypłat za dany okres
3. jeśli kwoty są takie same, to zostawiasz do realizacji, jeśli kwota z faktur jest niższa, to musisz podzielić plan wypłat (poprzez modyfikuj) i blokujesz kwotę, której nie chcesz wypacać.
4. po wypłacie stypendiów robisz sobie filtr decyzji z zablokowanymi świadczeniami (lub inna pozycja z filtru) i odblokowujesz, lub czekasz aż doniosą Ci brakującą kwotę do wypłaty i dopiero wtedy odblokowujesz.

Witam.
Próbowałam zrobić tak jak tu zostało opisane prawidłowe wprowadzenie i rozliczanie faktur, ale u mnie to nie zadziałało.
Może mogłabym prosić o jakiś kontakt w tej sprawie, bo już nie mam pomysłu jak mieć poprawne kwoty do wypłaty Stypendium - mam 8 osób do poprawienia.
Będę wdzięczna za pomoc
nikielita
Praktykant
Od: 09 lis 2017, 13:30
Zajmuję się: ST,FA,ZA

Napisano: 14 gru 2017, 12:19

Od kilku lat stypendiami już się nie zajmuję.
Solitudo cordis,
Solitudo animae
Ojciec76
Administrator
Od: 09 gru 2010, 9:31
Zajmuję się: PS i reszta w zależności od problemu

Napisano: 14 gru 2017, 12:38

ok. Dziękuję
nikielita
Praktykant
Od: 09 lis 2017, 13:30
Zajmuję się: ST,FA,ZA