Nekrokicz
Nekrokicz
Wszystkich świętych tuż tuż. W marketach widać palety ze zniczami. Wkrótce pojawią się też stroiki i wieńce. Ceny nieco podskoczą. Jestem ciekaw jaki wzór będzie modny w tym roku i jakie modele zniczy wymyślą. W zeszłym roku był szał na długo palące się znicze-kule ze trzeba knotami.
Czasem tych dupereli jest tyle że nie widać nazwiska na nagrobku. Zastanawiam się czy i tym razem nie jechać na cmentarz dzień wcześniej albo dzień później po to by uniknąć rodzinnych, utrudniających refleksję pogaduszek o tym jak ci się wiedzie, ile kosztowała ta kurtka czy jak było na wakacjach w Hiszpanii.
Groby to formalność. Wielu tylko czeka aż ktoś powie \"no to zapraszamy na kawę do nas\". To święto rodzinne a nie zmarłych. Za tych ostatnich można wszak się modlić cały rok. A i cmentarze nie są otwarte tylko 1 listopada. Nie rozumiem czemu raz w roku w jednym dniu wszyscy jak stado baranów zlatują się w nekropoliach.
Zabawne jest to mierzenie się wzrokiem (pań), porównywanie nowych futer, butów, lisów itp. W powietrzu nie czuć zapachu wosku. Jest on wytrącany przez swąd mdłych i ciężkich perfumów. Ludzie podchodzą do grobu i tylko czekają aż ktoś się do nich przyłączy (lub sami szukają \"ofiar\"). Niektórzy nawet znaku krzyża nie wykonują. Ważne że można się pochwalić dawno nie widzianej rodzinie.
Zastaw się i postaw się. \"Zesrej się a nie dej się\" jak to mówią na Śląsku.
Dlaczego zaduma i refleksja są wypierane przez rewię mody, kicz, pokazówkę, szpan?
Czasem tych dupereli jest tyle że nie widać nazwiska na nagrobku. Zastanawiam się czy i tym razem nie jechać na cmentarz dzień wcześniej albo dzień później po to by uniknąć rodzinnych, utrudniających refleksję pogaduszek o tym jak ci się wiedzie, ile kosztowała ta kurtka czy jak było na wakacjach w Hiszpanii.
Groby to formalność. Wielu tylko czeka aż ktoś powie \"no to zapraszamy na kawę do nas\". To święto rodzinne a nie zmarłych. Za tych ostatnich można wszak się modlić cały rok. A i cmentarze nie są otwarte tylko 1 listopada. Nie rozumiem czemu raz w roku w jednym dniu wszyscy jak stado baranów zlatują się w nekropoliach.
Zabawne jest to mierzenie się wzrokiem (pań), porównywanie nowych futer, butów, lisów itp. W powietrzu nie czuć zapachu wosku. Jest on wytrącany przez swąd mdłych i ciężkich perfumów. Ludzie podchodzą do grobu i tylko czekają aż ktoś się do nich przyłączy (lub sami szukają \"ofiar\"). Niektórzy nawet znaku krzyża nie wykonują. Ważne że można się pochwalić dawno nie widzianej rodzinie.
Zastaw się i postaw się. \"Zesrej się a nie dej się\" jak to mówią na Śląsku.
Dlaczego zaduma i refleksja są wypierane przez rewię mody, kicz, pokazówkę, szpan?
Re: Nekrokicz
Od Dziadów Mickiewicza gdzie o obrzędach Nocy Dziadów pisano po Zaduszki - Dzień Wszystkich Zmarłych i Dzień Wszystkich Świętych, to jest tradycja taka w Polsce. Nie jest ona aż tak bardzo kiczowata, kiczowate bywają tylko plastykowe kwiaty na grobach zmarłych.
Cała otoczka tego święta jest kiczowata i mdła. Zapomina się o najważniejszym.
To ty jesteś zakompleksiony i żyjesz w ciągłym strachu przed brakiem akceptacji. Jesteś żałosnym palan.tem, który odrzucony wszystkich dookoła obraża. Zachowujesz się, jak Chylińska sprzed ery Mam talent. Odrobina akceptacji i Chylińska stała się grzeczniutką matroną. Znajdź sobie kogoś, załóż rodzinę i żyj normalnie. Przestań sączyć tę swoją nienawiść do innych tylko dlatego, że nie potrafisz ułożyć swojego życia osobistego.
Ceniłem Chylińską sprzed Mam talent;)
Nadal ją lubię choć szkoda że się sprzedała.
Nadal ją lubię choć szkoda że się sprzedała.
Święta prawda. Adam to drugi biegun Dzibar. Z tą różnicą, że Dzibar ma jakąś pozytywną misję a ten tylko dewiację rozsiewa. Zupełnie jak Urban.
Swoją drogą Urban znowu jest aktywny a jak wiadomo jego aktywność oznaczała koniec PRL-u. Teraz wieszczy PO-landu.
Swoją drogą Urban znowu jest aktywny a jak wiadomo jego aktywność oznaczała koniec PRL-u. Teraz wieszczy PO-landu.
Takie jest życie, że niektórzy krótkie spodnie noszą do końca życia. Niestety nie każdy dorasta. A z gó.wniarzami to tak jest, że nikt ich nie lubi.
Oprócz Nekrokicz - HYdE PaRK przeczytaj również:
jakaś dziwna ta gazeta
Dziś Dzień Dziecka Utraconego
szukam pomocy
\"Wara od mojej macicy!\"
Aborcja SP
Chodzą mi po głowie kolędy
Dlaczego kościół wpier....a się w politykę, kulturę i sztukę?
Robisz zakupy w Biedronce biedaku?
Czy za rządów PiS-u będę musiał chodzić do kościoła?
Dlaczego faceci niewieścieją?
Magiczny władca \"lemingów\"
czyli wszystko
mija kolejny 4 - PRZYPOMNIENIE
ale klient
szukam pomocy materialnej i finansowej
potrzebny klej, papier