Elmer, my dotychczas mieliśmy umowę z KRD i robiliśmy to wchodząc przez ich stronę internetowa, ale wszystko trzeba było ręcznie, to teraz będe to robić *4, super
nie ma i to jest STRASZNE ile będzie teraz pracy, ale liczę na to, że to wszystko zmienią i będziemy tylko raz wprowadzać. Poki co czekam na upoważnienie kolejny miesiąc i rejestruje się w biurach po kolei.
w Nemezis można zapisać w pliku zadłużenie wszystkich dłużników. Jednym niemal kliknięciem. Natomiast żeby przesłać do KRD należy zainstalować sobie program sebar. Dzięki temu programowi następuje przesył zapisanego pliku z Nemezis bezpośrednio do KRD. Proponuje skontaktować się z KRD a konsultant wszystko wyjaśni. Przez długi czas sama wklepywałam ręcznie zadłużenie dłużników w KRD. Teraz robię to dosłownie w 5 minut. Mam nadzieję, że będzie możliwe coś takiego we wszystkich pozostałych big-ach.
teraz staram się to robić po wypłacie świadczeń. Pod koniec miesiąca. Teraz robię już tylko aktualizację (modyfikację). Pierwszy raz popełniłam błąd i zrobiłam dodanie. Wówczas w KRD miałam dłużników podwójnie. Jeśli już w big-u są wprowadzeni dłużnicy należy robić modyfikację