Był zbieg egzekucji że komornik FA ściągał?co z zaległościami z FA wobec OPSu?
OPS-Aga pisze:zbiegu nie było, urząd skarbowy też umorzył postępowanie, poza tym bieżące świadczenia były wyplacane
Art. 824. § 1. Postępowanie umarza się w całości lub części z urzędu:Komornik umorzył postępowanie wobec dłużnika powołując się na art. 824 par. 1 pkt 3 kpc.
A jest zaliczka alimentacyjna? Jak nie to komornik nie powinien egzekwować FA. Komornicy nie egzekwują FA (no chyba że mamy zbieg egzekucji).OPS-Aga pisze:czy komornik będzie wobec OPS prowadził postępowanie?
Ja na zastępstwie nie jestem ale też wszystkiego z tego FA nie pochłaniamSnieżynka pisze:owszem ale jestem na zastępstwie koleżanki i kurcze nie pochłaniam wszystkiego z tego całego funduszu.
Art. 43 FA Art. 43. 1. Egzekucję należności z tytułu wypłaconych zaliczek alimentacyjnych prowadzi się w dalszym ciągu aż do ich zaspokojenia na podstawie dotychczasowych przepisów. 2. Wniosek o umorzenie lub zawieszenie egzekucji wymaga zgody organu właściwego wierzyciela.Snieżynka pisze:A powiedz mi czy my jako OPS mamy wpływ czy bedzie prowadzone postępowanie względem dłużnika(zaległosci FA wobec OPS-u) jeżeli swiadczenie zostało umorzone?