Przede wszystkim chcesz się ubiegać o świadczenie rodzicielskie. Jak najbardziej złóż wniosek i czekaj na decyzję, jeżeli będzie odmowna a nie powinna to odwołanie do SKO.
Powodzenia.
ensabatnul pisze:Kontaktowałam się w tej sprawia z Ministerstwem zostałam płaczona z jakiś posłanką z wwydziału.
Poinformowała mnie ze oczywiscie nalezy mi sie to świadczenie a na pracownika mam zlozyc skarge do wojewody.
Poinformowała mnie ze nasz osrodek mops nie jest ponad prawem lub nje ma innego i jesli nie dostane to mam sie odwolac i do niej dzwonic.
Dodatkowo powiedziala ze kazdy wniosek mam kserowac i robic za zgodnoscia z orginalem.
Poinformowała mnie ze nie mam pisac żadnych oswiadczen oprocz tego co jest wymagane w Ustawie i znajduje sie na wniosku. Dodala ze ich oswiadczenia nie moga byc formulowane "oswiadczac ze nie uczeszczam do szkoly" bo w Ustawie nke jest zawarte ze trzeba ze szkoly zrezygnowac mam tylko nie podejmowac pracy zarobkowej.
Masz racje. Niestety teraz bede nie ufna do tej instytucji. Uważam, że to nie sprawiedliwe wrecz dyskryminujace. Nie chce nawet myslec ile osob nie otrzymało u mnie w miescie tego swiadczenia bo wprowadzono go w blad.Sipera pisze:wkurza mnie, ze właśnie przez takich debilnych urzędników, na których miałaś nieszczęście trafić, idzie opinia na wszystkich pracowników.
I takim to sposobem zawsze będziemy bandą niedouczonych matołów, pijących kawę, szamających paczki i otrzymujących kasę za nic.