Nie dla przyjmowania muzułmańskich emigrantów
Re: Nie dla przyjmowania muzułmańskich emigrantów
Wiadomo czego się boją - islamizacji świata. Przyjezdni z biednych krajów mają tendencję do "kocenia" się w obcym kraju gwarantującym lepszy socjal. W UK polki rodzą dzieci a w Polsce nie. Jaki z tego morał? Kogo obwiniać? Przyjezdnych czy marną politykę społeczną krajów z których wyjechali? A może kulturę i religię?
Europa powoli się islamizuje i wszyscy obwiniają o to samych muzułmanów. Czyż to nie dziwne? Czy to muzułmanie odpowiadają za upadek tradycji, wyzwolenie, kult kariery? Widać jakie słabe jest chrześcijaństwo. Ono umiera. Przegrywa z kasą.
Uchodźców z Syrii dzieli się ponieważ jest ich bardzo dużo i jeden kraj (Włochy) nie byłby w stanie ich obsłużyć. Nie dlatego że nikt ich nie chce. Nie każdy ma do tego warunki. To nie są myszy tylko ludzie. Tacy jak my.
Europa powoli się islamizuje i wszyscy obwiniają o to samych muzułmanów. Czyż to nie dziwne? Czy to muzułmanie odpowiadają za upadek tradycji, wyzwolenie, kult kariery? Widać jakie słabe jest chrześcijaństwo. Ono umiera. Przegrywa z kasą.
Uchodźców z Syrii dzieli się ponieważ jest ich bardzo dużo i jeden kraj (Włochy) nie byłby w stanie ich obsłużyć. Nie dlatego że nikt ich nie chce. Nie każdy ma do tego warunki. To nie są myszy tylko ludzie. Tacy jak my.
Syryjczycy którzy do nas przyjechali w piątek nie są tu nielegalnie więc nikt ich bez powodu nie deportuje. Walczyć można z nielegalnymi imigrantami.
Argumenty, które przywołałeś ( ujęte siermiężnie po części.. ) -mogą być zasadne i zrozumiałe dla mnie - jeśli by chcieć usprawiedliwić brak przychylności i antypatię Polaków w kwestii przyjęcia muzułmanów. Ale z drugiej strony co z religią katolicką? Nie jesteście na tyle silni by w imię wiary i Chrystua Króla - ocalić tę wiarę od zapomnienia, jeśli..przyjdą ciiiii obcy. Wiara to nie produkt, który się nabywa - to wartość za którą jesteś w stanie oddać życie.
Aaaa..boimy się po prostu. Absurd w czystej postaci.
" Udawana cierpliwość i milczenie powiększają tylko zagniewanie brata .." więc nie milczą - ale czy nie udają ?
Ares we dwoje nie będziemy rozmawiać, Znam Twoje stanowisko i poglądy- współczesny człowieku.
Co ty studiowałeś ? Jesteś blisko Zakładu Pascala.
Aaaa..boimy się po prostu. Absurd w czystej postaci.
" Udawana cierpliwość i milczenie powiększają tylko zagniewanie brata .." więc nie milczą - ale czy nie udają ?
Ares we dwoje nie będziemy rozmawiać, Znam Twoje stanowisko i poglądy- współczesny człowieku.
Co ty studiowałeś ? Jesteś blisko Zakładu Pascala.
Pracę socjalną niestety. Kasa wyje...a w błoto. Już mi się te papiery nie przydadzą;)
Ale fajnie było. Łatwe, życiowe przedmioty i wielu znajomych;)
Są tacy którzy nawołują do krucjat przeciwko islamowi. W Polsce religia ma się bardzo dobrze. Wg. kosmicznie zawyżonych statystyk ponad 90% z nas jest katolami.
Chrześcijaństwo w Europie upada ponieważ nie dotrzymuje kroku współczesności. Kłóci się bez przerwy z nauką. Nie mówi językiem ludzi szczególnie młodych. Wchodzi ludziom do sypialni.
Islam to fenomen. Allah nie ingerował w postęp. W średniowieczu na bliskim wschodzie rozwijała się medycyna i astronomia. W tym samym czasie w chrześcijańskiej Europie ludzie umierali na dżumę a próbujący myśleć i działać byli uznawani za posłańców diabła. Dżuma nie była chorobą tylko karą boską. Tylko Bóg mógł ją powstrzymać. Orient wcześniej zorientował się że za ten syf odpowiada nie Bóg tylko bród i pchły.
Islam zawsze będzie walczył z chrześcijaństwem. Obie te monoteistyczne religie mają tendencje do ekspansjonizmu. Chrześcijanie mogą przegrać ponieważ zwyczajnie zabraknie im wojaków. Ich wiara jest słabsza. Przegrywa z kasą i egoizmem. Może islam jest bardziej elastyczny?
Ale fajnie było. Łatwe, życiowe przedmioty i wielu znajomych;)
Są tacy którzy nawołują do krucjat przeciwko islamowi. W Polsce religia ma się bardzo dobrze. Wg. kosmicznie zawyżonych statystyk ponad 90% z nas jest katolami.
Chrześcijaństwo w Europie upada ponieważ nie dotrzymuje kroku współczesności. Kłóci się bez przerwy z nauką. Nie mówi językiem ludzi szczególnie młodych. Wchodzi ludziom do sypialni.
Islam to fenomen. Allah nie ingerował w postęp. W średniowieczu na bliskim wschodzie rozwijała się medycyna i astronomia. W tym samym czasie w chrześcijańskiej Europie ludzie umierali na dżumę a próbujący myśleć i działać byli uznawani za posłańców diabła. Dżuma nie była chorobą tylko karą boską. Tylko Bóg mógł ją powstrzymać. Orient wcześniej zorientował się że za ten syf odpowiada nie Bóg tylko bród i pchły.
Islam zawsze będzie walczył z chrześcijaństwem. Obie te monoteistyczne religie mają tendencje do ekspansjonizmu. Chrześcijanie mogą przegrać ponieważ zwyczajnie zabraknie im wojaków. Ich wiara jest słabsza. Przegrywa z kasą i egoizmem. Może islam jest bardziej elastyczny?
Islam to "fenomem " piszesz. I coś w tym jest. Ale przede wszystkim to religia, która stała się alternatywą dla młodych ludzi, tak po prostu .Młodzi ludzie odnaleźli w niej akceptację siebie,swoich wartości ambicji i planów- cokolwiek to dla nich znaczy- jest dla nich ważne. To forma protestu,możliwość INDYWIDUALNEGO zaistnienia i samorealizacji. Tyle . Uważam, że wielkim cynizmem wykazali się ci , którzy wierzyli, że przez kolejne 2000 lat - utrzymają stary porządek kościoła na autorytetach i wartościach, które niestety w aktualnej rzeczywistości - nie sprawdzają się i nie przekonują a wręcz przeciwnie wzbudzają niechęć . W Bazylicie św. Piotra w Rzymie wierni pocierają stopę rzeźby, jest widocznie przetarta . Całują i czynią tak przeświadczeni o tym ,iż ten gest to rzecz niezwykła bo jest symbolem ? no właściwie nie wiem czego... czci, hołdu. Wiem podobne "gesty na posągach" odnajdziemy w innej jeszcze religii-no ale już w Islamie nie. Absolutnie nie drwię. Ale to w/g "akt" infantylizmu religijnego czyli powierzchowności duchowo- intelektualnej.
Dobry kierunek wziołeś więc nie zakładaj, że papiery ci się nie przydadzą, to zależy od Ciebie- to po pierwsze . Po drugie masz wiedzę z tej dziedziny - więc pieniądze nie są zmarnowane. Obstawiałam raczej zainteresowanie filozofią, politologię lub kulturoznactwo - tak po stylu i treści wypowiedzi. W zasadzie podejmujesz każdy temat i wiesz, że merytorycznie dobrze się broni. Wiesz o tym.A że nie jest zgodny z poglądami większości - no trudno. Jesteś agnostykiem, nie da się tego odzielić .
Dobry kierunek wziołeś więc nie zakładaj, że papiery ci się nie przydadzą, to zależy od Ciebie- to po pierwsze . Po drugie masz wiedzę z tej dziedziny - więc pieniądze nie są zmarnowane. Obstawiałam raczej zainteresowanie filozofią, politologię lub kulturoznactwo - tak po stylu i treści wypowiedzi. W zasadzie podejmujesz każdy temat i wiesz, że merytorycznie dobrze się broni. Wiesz o tym.A że nie jest zgodny z poglądami większości - no trudno. Jesteś agnostykiem, nie da się tego odzielić .
Hehehe w dyskusji najlepiej zamykać ludziom usta tzw. etyką i pojęciem dyskryminacji. Najlepiej przywalić takimi argumentami w pracownika socjalnego, który wg. Waszego mniemania nie powinien wyrażać własnego zdania. Francja też przeżywała swój złoty okres tolerancji dopóki nie zderzyli się ze ścianą redakcji Charlie Hebdo. Przypominam również jak wyznawcy allaha - tak bliscy nam wszak kulturowo i cywilizacyjnie wg. Emili odcięli maczetą głowę brytyjskiemu żołnierzowi w centrum Londynu ? Mam wrażenie, że używacie tych argumentów jakbyście trochę nie rozumieli co się wokół Was dzieje. Wasze nawoływanie i apelowanie do mojego/naszego poczucia etyki nie wytrzymuje próby kontaktu z rzeczywistością. Nie słyszałem Andrzeju Twego głosu oburzenia na informację podaną w tych komentarzach o wyrzucanych z łodzi płynących do europejskiego raju chrześcijanach. Mamy do czynienia z wojną światów - chrześcijańskiego i islamskiego - mamy do czynienia ze starciem cywilizacji - bardzo brutalnym zresztą.
Emilii prosi o dwa źródła. Poniżej przedstawiam dwa źródła opiewające tolerancję naszych przyszłych gości:
Dość nietypowa egzekucja homoseksualistów (UWAGA drastyczne)
https://www.dailymail.co.uk/news/article ... -fall.html
Dlatego powtarzam jeszcze raz:
Nie dla przyjęcia 2 tys. - islamskich uchodźców do naszego kraju.
Nie dla narzucania Polsce limitów.
Tak dla przyjęcia bliższym kulturowo Syryjskich uchodźców - chrześcijańskich.
Tak jestem pracownikiem socjalnym - i jako taki element obserwacji i diagnozy mam mocno wyostrzony.
Emilii prosi o dwa źródła. Poniżej przedstawiam dwa źródła opiewające tolerancję naszych przyszłych gości:
Dość nietypowa egzekucja homoseksualistów (UWAGA drastyczne)
Dlatego powtarzam jeszcze raz:
Nie dla przyjęcia 2 tys. - islamskich uchodźców do naszego kraju.
Nie dla narzucania Polsce limitów.
Tak dla przyjęcia bliższym kulturowo Syryjskich uchodźców - chrześcijańskich.
Tak jestem pracownikiem socjalnym - i jako taki element obserwacji i diagnozy mam mocno wyostrzony.
Gdzieś tam w swoich wpisach Ares przywoływał średniowiecze i kościół jako zacofanie, palenie czarownic itp. itd.
Idzie nowe wraz z Islamem - handel kobietami, dzieci, które dokonują egzekucji na niewiernych (mam wrzucić linki?), masowe egzekucje żołnierzy (islam ma w d... prawa jeńców) i ludności cywilnej, pogłowne dla chrześcijan, wypędzenie z kraju lub śmierć.
Jedyną dopuszczalną dla mnie społecznością muzułmańską, która legalnie może wyznawać islam są zasymilowani z naszą kulturą Tatarzy polscy, którzy przebywają w naszym kraju od setek lat.
Idzie nowe wraz z Islamem - handel kobietami, dzieci, które dokonują egzekucji na niewiernych (mam wrzucić linki?), masowe egzekucje żołnierzy (islam ma w d... prawa jeńców) i ludności cywilnej, pogłowne dla chrześcijan, wypędzenie z kraju lub śmierć.
Jedyną dopuszczalną dla mnie społecznością muzułmańską, która legalnie może wyznawać islam są zasymilowani z naszą kulturą Tatarzy polscy, którzy przebywają w naszym kraju od setek lat.
Skąd biorą się takie tumany jak ta ,,Emilka''? Pewno z chowu Magdaleny Środy lub innej K. Sztuki czy Grockiego-ej. Ciemniak w sosie pseudo tolerancyjnego bełkotu, oczywiście tylko dla jedynie słusznych poglądów euro obłąkańców.
Repatriacja Polaków ze Wschodu, czyli wstyd dla III RP
https://wiadomosci.wp.pl/kat,1356,title, ... aid=1153d6
https://wiadomosci.wp.pl/kat,1356,title, ... aid=1153d6
Oprócz Nie dla przyjmowania muzułmańskich emigrantów - HYdE PaRK przeczytaj również:
Do p.elmera -ważne.
Obiecanki cacanki a ...
Dobrodziejstwo PO
z innej beczki-placuszki cukiniowe
Putin niczym Tusk
Trafiony - zatopiony
Sprawiedliwość
Czy jest jakaś miłość na forum?
Fucha
Dlaczego?
Hejt dla PO!
czy Wy też tak macie, że Sygnity myli Wasze opsy?
Kto nas opluwa za granicą
Gdzie jest dzibar?
Czy Grecja dobrze zrobiła?
Komentarz z netu