Nie dla przyjmowania muzułmańskich emigrantów

Wybrane tematy:
coś pozytywnego Dobra książka
ODPOWIEDZ
Shogun

Re: Nie dla przyjmowania muzułmańskich emigrantów

Post autor: Shogun »

Kolejna informacja o gangach imigrantów tym razem z onetu. Naprawdę sądzicie, że jesteśmy mało tolerancyjni ?

https://wiadomosci.onet.pl/swiat/nawet-p ... biu/34cl7f
Ares30

Post autor: Ares30 »

Tępi jesteście. Zrozumcie że ISIS to terroryści i radykałowie. Nie wrzucajcie wszystkich muzułmanów do jednego wora. Działania ISIS niewiele mają wspólnego z koranem choć są tam podobnie jak w naszej biblii wersy mówiące o mordowaniu, grabieżach i podbijaniu.
Nie islam rodzi przemoc i gwałty tylko bieda i stygmatyzacja. To nie zależy od wyznania. Nawet w Warszawie są bardziej i mniej bezpieczne dzielnice a przecież wszyscy teoretycznie są katolikami. W wierzącej Brazylii też są slamsy gdzie jest przemoc. W Meksyku podobnie.
Emili
Stażysta
Zajmuję się:

Post autor: Emili »

[quote="Shogun"] Mamy do czynienia z wojną światów - chrześcijańskiego i islamskiego - mamy do czynienia ze starciem cywilizacji - bardzo brutalnym zresztą.

hmm... zamyśliłam się poważnie po tych słowach - " apokalispa" pomyślalam ? Z tego m.in powodu odłożyłam na chwilę -na bok inne ...i wzięłam do ręki " Przemoc w Polityce " - książkę P. Mazurkiewicza. Polecam..nawasem mówiąc.
Powodem drugim, nie wiem czy nie najważniejszym w sumie, była oczywiście aspiracja zmiany statusu z tzw: Tumana - bo jak to wygląda.;). Autor tych słów nie obronił swojego stanowiska, baa... nawet go nie przedstawił - więc sądze,że to kwestia nie braku wiedzy rzecz jasna, ale zwykła niestaranność w mowie ;) , no chyba,że są jeszcze pegeery -gdzie takich narzędzi używają. A tak na marginesie nsz. Prowadziłam raczej narrację w temacie głównym - czyli uzasadnienia potrzeby przyjecia emigrantów na podstawie moralnego i humanitarnego-podejścia .
Ale do meritum nawiązując:
Shogun z uwagą przeczytałam to co napisałeś, chyba rozumiem wasze stanowisko. Temat " Nie dla muzułmańskich emigrantów " stworzył dwa obozy.
Ty podobnież jak nsz - postrzegacie tę kwestię w ten sposób- że" wraz z napływem muzułmanów do kraju wpuścicie Islamizm,który w/g was " jest wcielonym diabłem".Demokratyczne państwo zaś takie jak Polska, nie godzi się na to, aby obca cywilizacja - czyli imigranci- zapanoszyli się w kraju i narzucali swój sposób interpretacji świata i wizję jego porządku . Tak? ( podałeś filmy jako dowody) - dreszcze. Uważacie, że pod maską pomocy humanitryzmu -ryzykujecie wiele. Być może słusznie, bo Mazurkiewicz pisze (2006 r)
"Osama Bin Laden jak się wydaje nie liczy na militarne pokonanie zachodu, ile próbuje narzucić własny sposób interpretacji świata, czyli przekonać ich do zasadności " wojny cywilizacji "Jeśli mu się to uda, XXI wiek stanie się polem globalnje wojny(..) nie jest wykluczone, pisze autor , że bardzo spójna postawa europejczyków okaże się całkowicie słuszna i uzsadniona ( Gratulacje zatem- oto wy..) i dalej myślicie
" w obliczu pozbawionych skropułów wojowników ( tu: ewen. imigranci - z zasady zaś terroryści ), trzeba samym wrócić do pogańskich cnót i traktować tych obcych co gardzą prawem- jak wściekłe besie, które należy wyeleminować zanim one wyeleminują" ( stąd taka wasza postawa wobec pomysłu na przyjecie " obcych")
Nie ufacie im po prostu..kojarzycie ich z przemocą, strachem i śmiercią.. Tak? czyli interes państwa jest ważniejszy niż wartości moralne i humanitarytzm. Nie mówie że to jest źle.
Spór zatem będzie trwał.... Ja należę do obozu, który opowiada się za tym aby ustalić granice- czyli Polska decyduje ile przyjmie " obcych" . Jestem z z obozu "Humanitaryzm i wartości takie jak godność człowieka ponad strachem i interesem państwa " Być może zgubne myślenie- ale póki co nie zmienię zdania...!!!!
Mam takie prawo.
Bartek

Post autor: Bartek »

"Nie islam rodzi przemoc i gwałty tylko bieda i stygmatyzacja. To nie zależy od wyznania"

Taki Osama Bin Laden z rodziny nafciarzy i multimilionerów na przykład... I wielu innych bidulków z finansjery, biznesu naftowego, mediów... Prostaków po wyzszych studiach na renomowanych uczelniach... Dziwnym trafem wszyscy to muslimy...
Gość

Post autor: Gość »

Skandal!!!
Polska utrzymuje gotowość do przyjęcia 2 tys. osób w ramach unijnych planów relokacji i przesiedlania uchodźców. Austria zadeklarowała, że nie przyjmie żadnego imigranta od Grecji i Włoch. Węgry zapowiedziały, że nie przyjmą nikogo.

https://www.kresy.pl/wydarzenia,spolecze ... ma-zadnego#
orbi

Post autor: orbi »

Czy to będą Cyganie, czy też masowo napływający do Europy nielegalni imigranci z Afryki i Azji, jest rozwiązanie, które zadowoli wszystkich zawodowych "demokratów", miłośników obcych, lewicowo-liberalnych "postępowców", urzędników z Brukseli, niektórych posoborowych hierarchów kościelnych etc. Niech udostępnią swoje luksusowe domy i mieszkania przybyszom! Niech wyjdą ze strzeżonych osiedli, podzielą się swoimi, często ogromnymi pensjami i pokażą, że multikulturalizm to prawdziwa nadzieja dla Starego Kontynentu!
Gość

Post autor: Gość »

Burmistrz miasteczka Cenicientos w Hiszpanii usunęła kamienne stacje drogi krzyżowej, bo obrażałyby muzułmanów.

Cenicientos, które znajduje się pod Madrytem, zamieszkane jest przez 2073 osób. Socjalistka Natalia Nuñez została wybrana na burmistrza miasteczka 24 maja tego roku. Decyzja o usunięciu drogi krzyżowej była jedną z jej pierwszych decyzji w ogóle.

Socjalistka Nuñez uznała, że jest to niemożliwe, bo rozdział Kościoła od państwa zakłada poszanowanie wszystkich religii, a… publiczne wyznanie wiary chrystusowej części mieszkańców Cenicientos mogłoby obrazić lokalnych muzułmanów oraz ateistów.

Jeszcze przed objęciem urzędu przez socjalistkę mieszkańcy miasteczka wystarali się o 3000 euro wsparcia ze strony administracji prowincji. Dzięki temu ustawili kamienne stacje, przy których mogliby odbywać drogę krzyżową. Nie było na nich nawet żadnych krzyży ani innych symboli religijnych - wyłącznie rzymskie cyfry. Samo Cenicientos nie wydało na projekt ani grosza.

Pomimo tego stacje usunięto, by nie obrażać wyznawców Allaha, choć ci nawet nie wiedzą, o co chodzi w istnieniu takich kamieni. Widać więc ewidentnie, że burmistrz Natalia Nuñez po prostu nienawidzi chrześcijaństwa i chce, by wszystkie jego symbole zniknęły.

Pytanie teraz: jeśli muzułmanów i ateistów "obrażają" zwykłe kamienie, to kiedy zacznie się burzyć kościoły i mordować księży, zakonnice i zakonników? Przecież wielkie budynki i ludzie w sutannach czy habitach siłą rzeczy muszą "obrażać" samym swoim istnieniem.

bjad/katholisches.info
20.07.2015
Olka123

Post autor: Olka123 »

Ponieważ za tym przymusowym przyjmowaniem przez Polskę (a dokładniej – przez polskich podatników) wysłanych przez Brukselę obcych nam pod każdym względem imigrantów, głosowali europosłowie PO, niech oni przyjmą tych imigrantów do siebie, do swoich wypasionych domów i apartamentów.

Z europosłanką Piterą Julią na czele, która w czym jak w czym, ale w kolekcjonowaniu lokali, doświadczenia godne najwyższego podziwu ma.

Skoro jednak pałeczkę z rąk europosłów PO przejęli politycy krajowi, ja mam propozycję konstruktywną na maksa – wyznaczmy tzw. kwoty:

premiera Kopacz – 100 (bo dobra z niej kobita)
ministra Mucha – 50 (bo kobita z niej gorsza)
poseł Niesiołowski – 100 (bo zasłużony)
poseł Grupiński – 150 (bo bezczelny bardzo)

minister Zembala – 100 (bo bogaty)

Ilu pozostało? 1500?
To po równo pomiędzy wszystkich parlamentarzystów i europarlamentarzystów PO!

Co, jak się nie da po równo?
No jak to co: zaokrąglić!

Nie, no spokojnie – żadnych amputacji: w górę zaokrąglić.

I jak się te platfomiarskie cwaniaki z takimi islamskimi żulami namieszkają, to im się eksperymentowania na zwykłych Polakach odechce.

A co, jak przyjąć nie zechcą?
Ależ to proste: wysłać ich na miejsce tych islamskich imigrantów do krajów pochodzenia: Libii, Somalii, Syrii… żeby mieli tak dobrze, jak nam chcą zrobić…
gxsdhajG

Post autor: gxsdhajG »

ale jesteście pojechani..
ODPOWIEDZ