Nie masz dzieci? Zapłacisz! - HYdE PaRK

Strona 2 z 2    [ Posty: 20 ]

Napisano: 18 wrz 2010, 22:26

no cóż katolicki ponoć kraj, a do cudzołóstwa przyjdzie namawiać! przecież kobiet jest więcej w naszej ojczyźnie, zatem jeden facet musiał będzie obrobić niejeden ogródek
~Adam i Ewa

Napisano: 19 wrz 2010, 11:36

ten artykuł nie ma za wiele wspólnego z głównym tematem tej dyskusji, ale bez wątpienia jeśli dzieje się coś obrzydliwego wobec dzieci, to bez wzgledu na to gdzie to się dzieje (także w ośrodku prowadzonym przez siostry zakonne) to trzeba to tępić i wyraźnie określać jako złe i naganne. Jeśli ktoś przyklepuje takie praktyki, to nie ważne, czy jest księdzem policjantem, zakonnicą, nauczycielem, psycholoiem czy kimś innym - robi fatalną robotę dla dzieci i całego społeczeństwa. Trzeba to wyraźnie określić.

Tyle tylko że - jak napisałem powyżej - ten link nie bardzo ma się w jakikolwiek sposób do tematu ew.wprowadzenia \"podatku\" od nie posiadania dzieci.
~Łukasz

Napisano: 19 wrz 2010, 18:52

A co mają dzieci do mojej przyszłej emerytury, przeciez ją wypracowałam.
A jak dawano z niej na cudze dzieci to myślę, że później mi to oddadzą.
Przecież wychowywane są w uczciwości.

A jak rodzice nie zdążyli dostać emerytury i nikt do nich nie dokładał to powinien być zwrot dzieciom, które pracowały?

Mający dzieci powinni zmuszać je do pozostania w kraju bo inaczej też powinni płacić bykowe ?
~ewa

Napisano: 20 wrz 2010, 15:54

ewa,
każdy ekonomista (ja nim bynajmniej nie jestem, więc precyzyjnie Ci tego nie wyjaśnię, ale łatwo znaleźć szczegółowe opracowania w tym zakresie) powie ci na czym polega obecny system emerytalny i dlaczego opiera się o zjawisko wymienialności pokoleń. Tak Ty nie wypracowywujesz sobie żadnej emerytury. To jest bzdura na resorach. Chociaż w telewizji powiedzą Ci co innego, ale w telewizji mówią wiele głupot. A jeśli chodzi o te dzieci co powyjeżdżały to kieruj się na ekipę PO i SLD zwłaszcza, bo te ugrupowania zwłaszcza chwaliły się tym efektem przystąpienia do UE, jakim jest możliwość wyjazdu za granicę. Nie przewidzieli, czyj system emerytalny będą zasilać? czyją gospodarkę będą rozwijać? itd. itd.
~Łukasz

Napisano: 20 wrz 2010, 17:28

kla kla kla -nie wiem a mówię - kle kle kle cały Łukasz!!!!!!!!!!!!!!!!!!
~bocian

Napisano: 20 wrz 2010, 21:42

To może lepiej pracować nielegalnie, więcej zarobić a pieniądze wkładać do skarpety lub inwestować albo pożegnać ten kraj.
~ewa

Napisano: 21 wrz 2010, 10:24

przepraszam, wszystkich, że sobie pozwolę na osobiste odniesienie do boćka

bociek, ale Ty pusty jesteś.

ewa, takie pomysły na pewno nie rodzą się z głębszej refleksji nad probleme, tylko z umiłowania łatwizny w życiu.
~Łukasz

Napisano: 22 wrz 2010, 0:01

a ty pełny frazesów i cudzych myśli kle kle kle!!!!!
~bociek

Napisano: 22 wrz 2010, 1:30

Może takie pomysły rodzą się z chęci zapewnienia sobie bytu i nie wysłuchiwania w przyszłości - cudze dzieci na ciebie pracują. To uczciwe, ja nie pracuję na nich oni na mnie.
Jeśli państwo będzie tak wnikać w nasze uczciwie zarobione pieniądze i wyciągać coraz więcej od pracujących z poklaskiem innych to tylko na tym straci i ci poklaskujący też.
~ewa

Strona 2 z 2    [ Posty: 20 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x