nie mogę zatwierdzić wniosku KDR - Karta Dużej Rodziny

Strona 1 z 2    [ Posty: 16 ]

Napisano: 02 sty 2019, 14:13

Witam wprowadziłam wniosek o KDR dla rodziców którzy mieli na utrzymaniu trójkę dzieci ,jestem już na etapie rozpatrywania wniosku lecz nie mam aktywnego przycisku zatwierdź. Prosze o pomoc - może zrobiłam coś nie tak.
julka50
Praktykant
Od: 02 sty 2019, 13:53
Zajmuję się: św, fa, kdr

Napisano: 02 sty 2019, 14:21

Przycisk "Zatwierdź" będzie aktywny dopiero jeżeli dla każdej z pozycji wniosku wybierze się "Wynik rozpatrzenia" i kliknie się "Zapisz". Cały wniosek zatwierdza się na koniec jeżeli dla każdej osoby zapisano już wynik.

Dla osób, które jako rodzaj pozycji wniosku wybrały "Nie wnoszę o przyznanie karty" również należy wprowadzić wynik rozpatrzenia, w tym wypadku "Nie rozpatrzono" i zapisać. Nie będą one miały przyznanej karty, ale urzędnik musi w ten sposób zaznaczyć, że wniosek obsłużył.
SOFTIQ
http://www.softiq.pl
Herka
Awatar użytkownika
Starszy referent
Od: 02 sty 2018, 17:03
Zajmuję się: KDR

Napisano: 02 sty 2019, 14:25

Dziękuję bardzo za podpowiedź . Miłego dnia. ;)
julka50
Praktykant
Od: 02 sty 2019, 13:53
Zajmuję się: św, fa, kdr

Napisano: 04 sty 2019, 15:09

Witam. W którym miejscu zaznacza się wynik rozpatrzenia? w programie dla wszystkich osób w rodzinie został wprowadzony wynik "nie rozpatrzono" i nie mogę tego zmienić na "przyznanie" dla rodziców. Jak mogę to zmienić? pomoże ktoś?
szer
Praktykant
Od: 04 sty 2019, 13:46
Zajmuję się: praca socjalna, DM DE, KDR

Napisano: 04 sty 2019, 15:45

W zakładce "Wnioski do rozpatrzenia" należy wyszukać wniosek i wybrać "Obsłuż". Następnie w zakładce "Decyzje" można z listy rozwijanej dla każdej osoby wybrać wynik rozpatrzenia i kliknąć "Zapisz". Jeżeli dla wszystkich członków rodziny zapisany zostanie wynik można wybrać "Zatwierdź" co spowoduje rozpatrzenia całej sprawy. Po rozpatrzeniu sprawy nie można już edytować wyników rozpatrzenia.
SOFTIQ
Herka
Awatar użytkownika
Starszy referent

Napisano: 08 sty 2019, 15:24

niestety, w zakładce "Decyzje" wynik rozpatrzenia "nie rozpatrzono" wprowadzony dla wszystkich członków rodziny jest u mnie nie do zmienienia... Nie wiem co z tym zrobić? Można jakoś wycofać ten wniosek, lub modyfikować? Czy można po prostu od nowa wprowadzać wniosek dla tej samej rodziny?
szer
Praktykant

Napisano: 08 sty 2019, 15:40

szer pisze:niestety, w zakładce "Decyzje" wynik rozpatrzenia "nie rozpatrzono" wprowadzony dla wszystkich członków rodziny jest u mnie nie do zmienienia... Nie wiem co z tym zrobić? Można jakoś wycofać ten wniosek, lub modyfikować? Czy można po prostu od nowa wprowadzać wniosek dla tej samej rodziny?
Nie rób sobie krzywdy nie wprowadzaj ponownie wniosku, może problem jest w tym że którymś z tych osób trzeba było dać przyznanie po czym zapisz, a tym którym się nie należą KDR dać nie rozpatrzono i zapisz, a wtedy dopiero aktywna będzie opcja aby wszystkie karty zatwierdzić ;)
"To err is human, to forgive is divine"
ubu
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 27 lip 2017, 11:31

Napisano: 08 sty 2019, 15:50

A jaki jest status sprawy? W obsłudze czy rozpatrzona?
SOFTIQ
Herka
Awatar użytkownika
Starszy referent

Napisano: 08 sty 2019, 16:14

status "w obsłudze'
szer
Praktykant

Napisano: 08 sty 2019, 16:22

To proszę wejść z zakładki "Wnioski do obsłużenia" przez wybranie "Obsłuż". I po wejściu w decyzje wybrać dla jednej konkretnej osoby, zaznaczając ją, inny wynik rozpatrzenia.
SOFTIQ
Herka
Awatar użytkownika
Starszy referent

Strona 1 z 2    [ Posty: 16 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x