Nie pobieranie pieniędzy z funduszu
Nie pobieranie pieniędzy z funduszu
Witam.W 2001 roku przyznano mi alimenty na dziecko,w kwocie 200zł miesięcznie.Tatuś nigdy nie zapłacił ani złotówki.Do 2006 roku pobierałam zaliczkę alimentacyjną.Potem wstąpiłam w nowy związek i nie starałam się o zaliczkę,teraz też tego nie robię.Wiem,że szanowny tatuś ma się dobrze,pracuje za granicą,ale z nami od 7 lat ani razu się nie skontaktował.Moje pytanie brzmi:Jak pozbawić ojca praw rodzicielskich???Żeby na starość mu się nie przypomniało o córce,jak będzie chciał od niej alimenty?Mój obecny mąż jest dla córki lepszy niż niejeden ojciec,zapewnia nam wszystko.To on ponosi koszty utrzymania dziecka.Dzięki temu moja 11 letnia córka uczy się wzorowo.Wiem,że zaraz obrzucą mnie tu błotem,ale co tam.Pozdrawiam życzliwych
Re: Nie pobieranie pieniędzy z funduszu
za co blotem maja obrzucić matke, ktora bierze cala odpowiedzialnosc i obowiazek wychowywania dziecka
A chociażby za to ,że \"kochanego\" tatusia chcę pozbawić praw.Według mnie tylko na to on zasługuje
Brawo Agnieszko, postąpiłam swego czasu identycznie, poszło gładko, tatuś nawet się ucieszył, ze zwolniłam go z obowiązku alimentacji córki wnieś po prostu sprawę do sądu napisz mądre uzasadnienie i zobaczysz co będzie, powołaj świadków/ męża, rodziców, przyjaciół/ powodzenia, a o obrzucanie błotem się nie martw, głowa do góry na ewentualnych ignorantów nie zwracaj uwagi
Weźmij pod uwagę to, że władza nad dzieckiem jest tymczasowa. Wystarczy, że dziecko będzie chciało być wolne w wieku 15 lat i już szlag trafi władzę rodzicielską i twoje papiury prawomocne.
miałam taką sytuację.napisz podanie do sądu rodzinnego i nieletnich w swoim rewirze.weż świadków-nie kontaktuje się ,nie płaci,powinno pójść gładko,a jeśli mała ma twoje nazwisko to wogóle od razu sukces! W pozwie niezapomnij poprosić o wydanie wyroku zaocznego w razie nieobecności pozwanego na rozprawie-nie będzie przynajmniej odwołana jak się niezjawi. Pozdrawiam i życzę powodzenia!
Nie trzeba wychodzić nawet z domu aby się załatwić zaocznie.
W każdym przyzwoitym domu jest porcelana z takim pojemnikiem na wodę i tam się to wszystko robi.
W każdym przyzwoitym domu jest porcelana z takim pojemnikiem na wodę i tam się to wszystko robi.
informacja dla was- pozbawienie praw rodzicielskich nie zwalnia z obowiązku płacenia alimentów.
no oczywiste!No i jak już zostanie pozbawiony praw rodzicielskich to w przyszłości nie będzie się mógł starać o alimenty od swojej córci 

pozbawienie praw rodzicielskich nie zwalnia ojca od płacenia alimentów na dziecko, nadal ciąży na nim obowiazek alimentacyjny i rośnie dług
Oprócz Nie pobieranie pieniędzy z funduszu - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna przeczytaj również:
orzeczenie o niepełnosprawności
alimenty od dziadków
decysja i sąd okręgowy
sprawozdanie
uzysk z renty.
kontakt drogs elektroniczną
umorzenie
wypłata zaliczki w październiku
po trybunale
wynagrodzenie w OPS
czy będziemy realizować dłużników
decyzja warunkowa-brak zaświadczenia