To co,ale robi sie przypis przeciez i ujmuje sie to w kol.5 naleznosci pozniej dochody otzrymane wszystko co sie otzrymało i w naleznosciach do zapłaty (saldo końcowe) tego juz tam nie ma.. Kontrol z RIO była i mówiła,ze cały FA obojetnie co przychodzi musi byc w Rb 27zz ujete.
no pewnie, też tak myślę, ale do mnie nie docierają te 20%, gmina je sobie zatrzymuje i tyle. więc się nimi nie przejmuję, bo czego nie widzę na koncie, to nie wykazuję. Ale gdyby do mnie wpływały to bym je na 100% wykazywała, bo przecież sprawozdania muszą być zgodne z naszymi wpływami i ewidencją księgową.
dokładnie tak gumi do mnie bezposrednio komornicy przelewaja i inne gminy tez,a ja dziele tzn pracownicy i przekazuje do UG to wykazuje w spr. Rb 27ZZ nawet to z innych gmin.
no dobra, nie ksiegujecie tych 20 % otrzymanych przez inne gminy a co wykazuje merytoryczna w sprawozdaniu finansowym - ode mnie bierze te kwoty bo musi je wpisac w to prawozdanie i dlatego gmina jak takie otrzyma to mi przekazuje zebym mogła to sobie zaksiegowac, tak samo jak te z tytułami komorników skarbowych. Tytuły wystawia u nas gmina bo ops-y nie maja uprawnien i te pieniadze przychodza na konto gmin, które niestety pozniej musza itak trafic na moje konto.
W spr. a FA gmina daje nam wydruk z konta z organu (20%, które bezpośrednio wpływają do nich) i to wstawiamy. Gmina nam tych pieniędzy nie przelewa, bo to dochody gminy. Na pewno nie wstawia się ich do spr. RB 27 ZZ , bo są ujęte w gminie, która je przekazała.